9°C
Mostar 14°C
Tuzla 12°C
Banja Luka 9°C
Bihać 3°C

17.02.2024 / 22:45 Muzika i Film - Herceg Novi

Rekordna posjeta na Prazniku mimoze, goste zabavljao Bešlić

Rekordna posjeta na Prazniku mimoze, goste zabavljao Bešlić
Foto: Instagram

Prvog dana tradicionalne manifestacije Praznik mimoze oboren je rekord kada je riječ o posjeti, jer je Fešta od mimoze, ribe i vina u Baošiću okupila oko 35.000 ljudi iz raznih krajeva Crne Gore, regiona i Evrope.

Predsjednik opštine Herceg Novi Stevan Katić rekao je da je veliki broj gostiju došao iz pobratimskih, kao i iz gradova iz Crne Gore i regiona, a prisutni su i predstavnici diplomatskog kora.

- Ako se po jutru dan poznaje, prema ovome što se desilo u Herceg Novom za 55. Prazniku mimoze, možemo očekivati rekordnu turističku sezonu - rekao je Katić.

On je naveo da su svi hoteli u Herceg Novom puni, a dobra je popunjenost i hotela u susjednim gradovima.

- Praznik mimoze je najznačajnija manifestacija ovog tipa, jer dovodi veliki broj turista u Herceg Novi i Crnu Goru - dodao je Katić.

Na Fešti u Baošićima danas je bio i ambasador BiH u Crnoj Gori Branimir Јukić, koji je rekao da u Herceg Novom trenutno boravi veliki broj turista iz BiH.

- Sinoć je bio koncert Halida Bešlića, a sutra su Dani Hercegovine. Festival mimoze je postao turistički brend u BiH, kao sinonim dobre zabave i sunca u februaru - rekao je Јukić.

On je podsjetio da Herceg Novi ima potpisanu saradnju sa gradovima u BiH - od Trebinja do Velike Kladuše.

- Sa druge strane dobra je saradnja i sa opštinom Neum, kao i Bijeljinom - rekao je Јukić.

Zamjenik načelnika Foče Vesna Rašević istakla je da Foča ima odličnu saradnju sa Herceg Novim koja je intezivirana nakon bratimljenja dva grada.

Goste u Baošiću zabavljali su ansambli "Stari kapetan" i trio "Gušt".

(Vijesti.ba)

Izdvajamo