17°C
Mostar 23°C
Tuzla 21°C
Banja Luka 21°C
Bihać 20°C

19.02.2024 / 19:56 Košarka - EP

Košarkaši BiH u Tuzli počeli s pripremama za plasman na Eurobasket

Pred susrete sa Kiprom i Francuskom, reprezentativci Bosne i Hercegovine u košarci odradili su prvi zajednički trening u tuzlanskoj dvorani Mejdan.

Naši reprezentivci se pripremaju za početak kvalifikacija za Eurobasket, koje ih očekuju u narednim danima.

U Tuzli nema kapitena Miralema Halilovića i Johna Robersona, a na treningu nije bilo ni naše prve zvijezde Džanana Muse koji je danas sletio u Sarajevo.

"Mi smo se skupili u Tuzli za februarski prozor, pred utakmice s Kiprom i Francuskom. Kao što svi znate, Roberson i Halilović neće moći doći zbog povreda. Ostali igrači su tu sem Muse, koji je danas sletio i sutra će se priključiti. Svi su igrači zdravi, malih problema imamo sa Edinom Atićem. Vidjet ćemo kako će odreagovati njegov zglob na večerašnji trening. Svi igrači su sretni i zadovoljni. Nadam se da će se u takvoj atmosferi nastaviti ovaj period priprema i sa dvije pobjede, ako Bog da", kazao je selektor Adis Bećiragić.

Medijima se obratio i reprezentativac Amar Gegić.

"U prvom susretu smo favoriti, a protiv Francuske u Tuzli, uz pun Mejdan, vjerujem da možemo pobijediti i tu utakmicu. Naravno, tu nam je potrebna vanserijska igra i jaka podrška", kazao je Gegić.

Meč sa Kiprom na rasporedu je 23. februara u petak od 18 sati i taj duel igramo u gostima, dok ćemo Francuze u Tuzli ugostiti tri dana kasnije.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo