13°C
Mostar 18°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 17°C
Bihać 17°C

20.02.2024 / 08:43 Košarka - Otkazao Bećiragiću

Košarkaš Igokee odbio poziv u BiH da bi otišao na odmor u London

Košarkaš Igokee odbio poziv u BiH da bi otišao na odmor u London

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine jučer je u Tuzli započela pripreme za utakmice protiv Kipra i Francuske, koji se igraju u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Pripremama se trebao pridružiti i košarkaš Igokee Kosta Kondić, ali je 23-godišnji Banjalučanin odbio poziv selektor Adisa Bećiragića.

Prema pisanju medija, Kondić je poziv u reprezentaciju BiH odbio jer želi otići na odmor u London.

S druge strane, njegov saigrač iz Igokee Edin Atić se, kao i svaki put, odazvao pozivu i vjerovatno će igrati vrlo bitnu ulogu u predstojećim utakmicama jer je ostao playmaker u našem timu. Upravo je Kondić bio taj kojeg je Bećiragić zamislio kao Atićevu zamjenu, iako ovaj Banjalučanin primarno pokriva bekovsku poziciju.

Podsjetimo, zbog povrede je još ranije otpao playmaker John Roberson.

Podsjetimo, u Mejdan su jučer došli Edin Atić, Amar Gegić, Adnan Arslanagić, Aleksandar Lazić, Amar Alibegović, Ajdin Penava, Kenan Kamenjaš, Adin Vrabac, Ismet Sejfić, Amsal Delalić, Njegoš Sikiraš, Vojin Ilić, Markus Lončar i Ibrahim Durmo, dok se danas ekipi priključuje i Džanan Musa.

Naši košarkaši otvaraju kvalifikacije za Eurobasket susretom u Nikoziji protiv Kipra 23. februara, dok će tri dana kasnije ugostiti Francusku u tuzlanskom Mejdanu.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo