13°C
Mostar 19°C
Tuzla 15°C
Banja Luka 18°C
Bihać 16°C

21.02.2024 / 09:34 Događaji / Promo - Sarajevo

Body Space: Edukativne radionice 'Zdravlje žene 35+' 24.februara i 9. marta

Body Space: Edukativne radionice 'Zdravlje žene 35+' 24.februara i 9. marta
Ilustracija / Unsplash - Vijesti.ba

Tradicionalno Body Space već treću godinu zaredom organizuje edukacije iz oblasti zdravlja a u svrhu očuvanja zdravlja i prevencije bolesti, kao i borbi protiv pretilosti i gojaznosti za žene 35+.

Ovaj put su se odlučili za sljedeće govornike i teme:

Vikend 24.02.2024. godine koncept Body Space

- Prof. dr. Lejla Šebić– Sport i važnost tjelovježbe u očuvanju zdravlja te posljedice gojaznosti po zdravlje.

- Dr. Esma Karahmet – Nutricionizam – balansirana prehrana za ženu od 35+ godina kao i njena važnost za očuvanje zdravlja

- Mag. Miroslava Marjanović – Psihologija menadžiranje stresa metode i alate smanjenje stresa

- Stres je prirodna pojava koja nas okružuje u svakodnevnom životu, međutim današnji uslovi življenja i okolnosti života žene 35+ iziskuju da planski sistemski i ciljano uz edukacije nauci kako se nosi sa prevelikom kolicinom obaveza koje su joj nametnute.

Vikend 9.3.2024. godine

- Dr. Armina Rovčanin – Ginekolog – utjecaj gojaznosti na stanje i zdravlje reproduktivnih organa te uticicaj gojaznosti na brzinu ulaska u perimenopauzu i menopauzu

- Dr. Amina Šeta – Interna medicina i dijabetolog – Inzulinska rezistencija i hošimoto te disbalans hormona i promjene usljed starenja- koji su simptomi, zašto nastaje i kako ih spriječiti. 

- Dr. Lana Lekić – Farmakologija i suplimenti 

Svi znamo da suplementima možemo poboljšati energiju i vitalnost, ali koje suplimente, koliko i koju količinu te u kojoj kombinaciji trebamo uzimati, a da imamo efekt ćemo saznati od farmakologinje Lane Lekić.

Projekat 35+, koncept je namijenjen ženama sa 35+ iz prostog razloga manjka vremena i prevelikog broja obaveza. 

U našem društvu žene u toj dobnoj grupi najčešće su karijerno ostvarene, najčešće već i majke kao i spona u porodici između starih članova porodice i odgoja djece.

 

(Vijesti.ba)

Izdvajamo