0°C
Mostar 4°C
Tuzla 3°C
Banja Luka 4°C
Bihać 1°C

21.02.2024 / 11:36 Regija - Zagreb

Hrvatska opozicija: Vladajući su prešli crtu, tražimo raspuštanje Sabora

Hrvatska opozicija: Vladajući su prešli crtu, tražimo raspuštanje Sabora
Foto: FENA

Hrvatska lijevo-liberalna opozicija u srijedu je poručila da će danas zatražiti raspuštanje Hrvatskog sabora jer su vladajući prešli crtu u nastojanju da zaštite koruptivna nedjela, dok se u HDZ-u vesele raspravi u kojoj će, kažu, pokazati svu bezidejnost rigidne lijeve opozicije.

"Prešli ste crtu imenovanjem Ivana Turudića za glavnog državnog advokata i odlučili da zakonom spriječite javnost da sazna za vaša koruptivna nedjela", poručila je Mirela Ahmetović iznoseći stajalište Kluba zastupnika SDP-a u slobodnim govorima.

Ocijenila je da vladajući nemaju odgovornost prema hrvatskim građanima, već odgovaraju isključivo Andreju Plenkoviću kako bi bili nagrađeni za svoju poslušnost.

Ahmetović je u nabrajanju desetaka afera vladajućih spomenula i to da ni nakon sto dana od saobraćajne nesreće bivši ministar Mario Banožić još nema optužnice, ali zato policija hapsi po kratkom postupku kad se Plenkoviću zaprijeti da će ga se gađati smrdljivim jajima.

"I zbog toga svega, na sljedećim izborima, kad god oni budu, bit ćete poraženi. Porazit će vas građanke i građani Hrvatske, oni isti koje nazivate radikalima. Oni će vam presuditi", poručila je Ahmetović vladajućima.

Marijana Puljak (Centar, Glas, SiP) istaknula je da opozicija mora potaknuti promjene i biti "glas razuma u moru korupcije, glas nade u vremenu beznađa".

"Ne smijemo dopustiti da se korupcija nastavi širiti kao tumor koji uništava sve pred sobom. Ne smijemo dopustiti da 'njihovi dečki' preuzmu državu, da afere poput 'Di si radosti' postanu norma, gdje se politička moć koristi za osobne interese na štetu građana", poručila je Puljak.

Građane je pozvala da budu aktivni učesnici u borbi za pravedniju, transparentniju i uspješniju Hrvatsku.

Josip Borić (Klub zastupnika HDZ-a) odgovorio je Mireli Ahnetović poručivši da jedino ona i predsjednik SDP-a Peđa Grbin trebaju sada strepiti.

"Bolje bi vam bilo da razmišljate što vas čeka kada završe izbori", rekao je Borić zastupnici SDP-a refereirajući se, kako je rekao, na stanje u toj stranci.

Akuelna vlada u Hrvatskoj, istaknuo je, ima rezultate, rastu plate i penzije, te podsjetio na vrijeme SDP-ove vlade, kolike su onda bile plate i kolika su prava oni i ukidali.

Rekao je i da će se danas po drugi put u ovom sazivu raspravljati o raspuštanju Sabora.

"Mislim da će ta rasprava biti vrlo vesela i najavljujem da ćemo kao klub intenzivno sudjelovati i skinuti rukavice. Reći ćemo sve što imamo o ovakvoj lijevoj i rigidnoj opoziciji, koja je u nedostatku bilo čega smislenoga odlučila pobjeđivati na ulici", rekao je Borić aludirajući na protest prošle subote na Markovu trgu.

 

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo