13°C
Mostar 18°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 17°C
Bihać 17°C

21.02.2024 / 23:05 Fudbal - Liga prvaka

Osimhen spasio Napoli poraza protiv Barcelone

Osimhen spasio Napoli poraza protiv Barcelone
Foto: Agencije
Napoli i Barcelona odigrali su 1:1 na napuljskom stadionu Diego Armando Maradona u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka.

Ekipa trenera Xavija Hernandeza, koji će na kraju sezone napustiti klub, povela je pogotkom Roberta Lewandowskog. Za blijedi Napoli izjednačio je Victor Osimhen.

Bila je ovo prva utakmica trenera Francesca Calzone na klupi Napolija nakon što je naslijedio smijenjenog Waltera Mazzarrija.

Uzvrat je 12. marta.



Barcelonin 16-godišnji supertalent Lamine Yamal imao je prve dvije prilike na utakmici. U četvrtoj minuti pucao je iznad gola nakon dodavanja Ilkaya Gündogana, dok je u devetoj minuti njegov udarac zaustavio Alex Meret. Domaći golman bio je prvo ime napuljskog kluba u prvom poluvremenu.

Joao Cancelo sjajno je prošao lijevom stranom u 22. minuti te povratnim dodavanjem uposlio Lewandowskog. Poljski napadač naciljao je prvi ugao, ali je Meret upisao treću odbranu, da bi minutu kasnije atraktivno zaustavio i Gündoganov udarac za četvrtu odbranu. Na poluvrijeme se otišlo s 0:0, s tim da Napoli dotad nije uopće zapucao na gol Marc-Andrea Ter Stegena.

Barcelona je bolje otvorila i drugo poluvrijeme, a svoju dominaciju potvrdila je u 60. minuti. Pedri je dodao kroz noge Rrahmanija, Lewandowski je primio loptu, okrenuo se i s 15-ak metara neodbranjivo pogodio u prvi ugao za vodstvo.

Iako je Napoli bio podređen gotovo cijeli susret, uspio je izjednačiti u 75. minuti iz prvog udarca u okvir Barcelonina gola.

Frank Anguissa dodao je Victoru Osimhenu unutar šesnaesterca, gdje se nigerijski napadač riješio suparnika, okrenuo, pao, ustao se i pogodio pokraj nemoćnog Ter Stegena za šokantno poravnanje rezultata i konačnih 1:1.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo