18°C
Mostar 23°C
Tuzla 20°C
Banja Luka 19°C
Bihać 17°C

22.02.2024 / 06:01 Fudbal - Bundesliga

Navijači u Njemačkoj slave pobjedu protiv Saveza, prekidi urodili plodom

Navijači u Njemačkoj slave pobjedu protiv Saveza, prekidi urodili plodom
Foto: Agencije
Unazad nekoliko sedmica navijači u Njemačkoj su protestovali na fudbalskim utakmicama protiv planova Fudbalskog saveza Njemačke (DFB) i Fudbalske lige Njemačke (DFL) da omoguće ulazak investitora u Bundesligu.

Navijači širom Njemački su u prethodnom periodu konstantno prekidali utakmice u dva najjača ranga takmičenja, a razlog je bio protest protiv plana lidera Bundeslige (DFL) da izglasaju ulazak investitora u klubove po kojim bi jedan čovjek mogao kupiti tim, što trenutno u Njemačkoj nije moguće.

Na taj način glavni ljudi njemačkog fudbala željeli su tako promijeniti statut, bilo je govora i o privatizaciji klubova, ali je ta ideja naišla na žestok otpor navijača.


Jučer je potvrđeno da su lideri Njemačke fudbalske lige (DFL) odustali od ideje kojom su željeli omogućiti privatizaciju, a oglasili su se i saopćenjem.

“Čini se da nastavak procesa s obzirom na trenutna dešavanja više nije moguć. Iako postoji velika većina za ulazak privatnika u klubove i smatra ih neophodnim, njemački fudbal je na ispitu koji se ne odvija samo unutar lige između klubova, već dijelom i unutar timova, igrača, trenera, funkcionera”, naveo je DFL.

“Navijačke grupe velika su prepreka. Zbog toga je ugrožena sama igra, a tim i integritet takmičenja. Održivost ideje više se ne može garantovati s obzirom na okolnosti”, saopćeno je na kraju.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo