13°C
Mostar 18°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 17°C
Bihać 17°C

22.02.2024 / 06:01 Ostali sportovi - Ogromne količine novca, automobila ...

White: Putin je Khabibu 2018. godine dao poklon vrijedan 20 miliona dolara

White: Putin je Khabibu 2018. godine dao poklon vrijedan 20 miliona dolara
Foto: Arhiv
Khabib Nurmagomedov je u oktobru 2018. pobijedio Connora McGregora te u jednom od najiščekivanijih MMA mečeva u historiji odbranio pojas prvaka u lakoj kategoriji UFC-a.

Predsjednik UFC-a Dana White u podcastu Games with Names otkrio je kako je ruski predsjednik Vladimir Putin bogato nagradio dagestanskog borca, koji se neporažen i s 29 pobjeda penzionisao 2020. kao jedan od najboljih MMA boraca u historiji.

"Khabib nije došao ni do svlačionice nakon borbe, a Putin ga je već zvao. Njemu i njegovu ocu poklonio je imovinu u Rusiji vrijednu 20 miliona dolara", otkrio je White i dodao kako je Nurmagomedov dobio ogromne količine novca, automobila i drugih luksuznih stvari iz Abu Dabija, Dubaija, Turske...

"Kada dostignete taj nivo slave i kada imate toliko novca, teško je pronaći volju za ulazak u oktogon, gdje biste dopustili da vas neko udara u lice. Isti je slučaj s Conorom McGregorom. Tip živi na jahti, ide onamo gdje je najtoplije i boli ga briga za sve", dodao je White, prenosi Index.

Borba Nurmagomedova i McGregora iz 2018. imala je žestoku uvertiru, pogotovo zbog toga što je McGregor danima brutalno vrijeđao Khabiba, a u T-Mobile Arenu došlo je više od 20 hiljada ljudi. Bio je to McGregorov povratak u UFC, jer je godinu ranije odradio boksački meč protiv Floyda Mayweathera, koji je također izgubio.

Khabib ga je završio gušenjem, a poslije toga je uslijedila tučnjava s McGregorovim timom, zbog koje je Khabib naknadno bio i suspendovan. Bio je to najuspješniji event u historiji UFC-a, za koji je prodano čak 2.4 miliona PPV-ova.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo