8°C
Mostar 14°C
Tuzla 9°C
Banja Luka 11°C
Bihać 9°C

22.02.2024 / 10:23 Fudbal - Konačna presuda

Daniel Alves osuđen na 4,5 godine zatvora!

Daniel Alves osuđen na 4,5 godine zatvora!
Foto: Agencije
Legendarni brazilski fudbaler Daniel Alves osuđen je na 4,5 godina zatvora, zbog seksualnog napada krajem 2022. godine u Barceloni.

Pritvoren u Barceloni od 20. januara 2023. godine, Daniju Alvesu su se sudilo od početka februara, a danas je saznao konačnu presudu.

Sud je također naredio da Alves plati 150.000 eura žrtvi, javlja Reuters.

“U presudi se smatra da je dokazano da žrtva nije pristala, te da postoje dokazi, pored iskaza tužiteljice, da se silovanje smatra dokazanim”, navodi se u saopćenju suda.
Alves je osuđen jer je u noći s 30. na 31. decembra 2022. seksualno napao djevojku u noćnom klubu Sutton u Barceloni. Na sudu su svjedočili i žrtva, njen rođak, prijatelji, osoblje noćnog kluba, a iskaz je dao i sami okrivljenik.

Sud je utvrdio da je Alves kriv, a iako je tužilaštvo tražilo maksimalnu kaznu od 12 godina, a na kraju je osuđen na četiri i pol godine. Odbrana je kao olakšavajući faktor navodila činjenicu da je Brazilac bio pijan.

Alves nikada nije zvanično okončao karijeru. Zadnji angažman je imao u meksičkom UNAM-u, a ranije je igrao za Barcelonu, Sao Paulo, PSG, Juventus, Sevillu i Bahiju.

Najdublji trag je ostavio u dresu Barce za koju je igrao 408 utakmica. Osvojio je 43 trofeja čime spada među najtrofejnije igrače u historiji. Za brazilsku reprezentaciju je nastupio 126 puta.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo