7°C
Mostar 13°C
Tuzla 10°C
Banja Luka 7°C
Bihać 3°C

22.02.2024 / 11:25 Politika - Predsjedavajući Delegacije PSBiH u PSVE

Saša Magazinović u službenoj posjeti Ukrajini

Saša Magazinović u službenoj posjeti Ukrajini
Foto: FENA

Predsjedavajući Delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope (PSVE) Saša Magazinović boravit će 23. i 24. februara u Kijevu (Ukrajina), na poziv predsjedavajuće Delegacije Ukrajine u PSVE Marie Mezentseve. Povod ove službene posjete je druga godišnjica od početka invazije Ruske Federacije na Ukrajinu.

Tokom boravka u Ukrajini, Magazinović će imati sastanke sa visokim zvaničnicima Vlade i Parlamenta Ukrajine.

U pozivu za zvaničnu posjetu Ukrajini, domaćini iz Parlamenta Ukrajine istaknuli su značajan doprinos Magazinovića, demonstriran tokom zasjedanja PSVE, u nepokolebljivoj podršci koju Parlamentarna skupština Vijeća Evrope daje Ukrajini, kao i zahvalnost za Magazinovićev suštinski doprinos jačanju globalne svijesti i promoviranju mira, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

- Vaša korisna uloga u podršci Ukrajini u borbi protiv neopravdane agresije Ruske Federacije je visoko cijenjena. Izražavam duboku zahvalnost za Vašu utjecajnu ulogu u ovim izazovnim vremenima - kaže se, između ostalog, u pozivnom pismu koje je Mezentseva uputila Magazinoviću.

 


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo