0°C
Mostar 3°C
Tuzla 3°C
Banja Luka 3°C
Bihać 1°C

22.02.2024 / 19:52 Muzika i Film - Zanimljiva teza

Bešlagić: Ja sam Bosanac i Dalmatinac, ne može se biti Bosanac i Hercegovac

Bešlagić: Ja sam Bosanac i Dalmatinac, ne može se biti Bosanac i Hercegovac

Bh. glumac i voditelj Enis Bešlagić bio je gost InMagazina u kojem je govorio o nekoliko interesantnih tema.

Jedna od njih je pitanje identiteta, gdje je Bešlagić poručio kako se, zbog brojnog poslovnog i privatnog angažovanja u Hrvatskoj, osjeća i kao Dalmatinac.

"Ja volim za sebe reći da sam ja Bosanac i Dalmatinac jer ne možeš biti i Bosanac i Hercegovac jer si ili Bosanac ili Hercegovac. Ja se šalim da sam Dalmatinac jer sam dolje preko 20 godina u Dalmaciji, imam dolje kuću pa se onda tako i osjećam", rekao je.

Bešlagić je govorio o uspjehu serije Naša mala klinika i svojoj ulozi popularnog Šemse, po kojoj je i dan danas najprepoznatljiviji u Hrvatskoj.

"Naša mala klinika je obilježila živote mnogih generacija, prije nekih sada 20 godina smo počeli snimati prve scene 'Naše male klinike', djeca koja su tada imala 15 godina sada imaju nekih 35, možda neki imaju i svoju djecu koja opet gledaju Našu malu kliniku", priča Enis.

Potom je istakao da su ga mnogi zapamtili kao Šemsu te da to nije ni čudo jer mu je to bila prva značajna uloga.

"To je konstanta, to je prva uloga u kojoj su te ljudi vidjeli, zapamtili i ja sam jako ponosan jer je ta uloga donijela mnogo dobrih djela jer, nažalost, djeca koja su bolesna i po tim kliničkim hodnicima hladnim oni su samo čekali da im se jedan Šemso pojavi pa sam tako imao zahtjeve roditelja, doktora koji kažu hajde dođi da obiđeš djecu tako da je taj lik postao mnogo više od same uloge koja je zabavna nego je dobio humani karakter na koji sam ja jako ponosan", istakao je bh. glumac.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo