1°C
Mostar 6°C
Tuzla 4°C
Banja Luka 5°C
Bihać 3°C

23.02.2024 / 07:26 BiH - BiHAMK

Upozorenje vozačima: Jak vjetar i učestali odroni na pojedinim putnim pravcima

Upozorenje vozačima: Jak vjetar i učestali odroni na pojedinim putnim pravcima
Foto: Ilustracija
Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BIHAMK-a, ovoga jutra u Bosni i Hercegovini se saobraća po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, a upozorava se na učestale odrone.

Zbog jakog vjetra upozorava se na puteve: Blažuj-Tarčin-Konjic, Bihać- Bosanski Petrovac- Ključ, Jajce- Donji Vakuf- Bugojno, Ormanica- Gradačac, Olovo- Kladanj i Glamoč- Mliništa.

Apeluje se na vozače da brzinu vozila prilagode uslovima na putu, uz obavezno poštivanje saobraćajnih propisa.

Na dionici Ključ-Sanski Most zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

U toku su radovi na ulazu u Neum (Stolac-Neum) zbog čega je saobraćaj obustavljen i preusmjeren na postojeću obilaznicu (Dubrovačka ulica).

Sanacioni radovi izvode se i na magistralnim putevima: Grude-Vitina, Čevljanovići-Nišići i Rača-Bijeljina, a na mjestima izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Zbog izvođenja radova na sanaciji magistralnog puta Bosanska Gradiška-Klašnice i izgradnje tri kružna toka na dionici Klašnice-Nova Topola izmijenjen je režim u saobraćanju.

Na graničnim prijelazima promet putničkih vozila protiče uz kraća zadržavanja, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo