0°C
Mostar 3°C
Tuzla 3°C
Banja Luka 3°C
Bihać 1°C

25.02.2024 / 17:20 BiH - Velika čast

Obilježavanje 32. godišnjice 'Živiničkih osa' - Ministru Isaku uručen Zlatni orden

Obilježavanje 32. godišnjice 'Živiničkih osa' - Ministru Isaku uručen Zlatni orden
Foto: Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova
Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak prisustvovao je danas obilježavanju 32. godišnjice nastanka „Živiničkih osa“, gdje je istaknuo važnu ulogu koju je ta jedinica imala u odbrani Bosne i Hercegovine, ...

...  te posebno ukazao na važnost sjećanja na hrabre pripadnike koji su dali svoje živote u borbi za cjelovitu, suverenu i nezavisnu BiH.

- Uloga „Živiničkih osa“ u odbrani Bosne i Hercegovine ostat će urezana u historiji časnih borbi naših vojnika - borbi za civilizacijske vrijednosti, jedinstvenu, suverenu i nezavisnu državu. Kada se krv naših poginulih šehida pomiješa sa zemljom - to više nije samo zemlja, to je domovina - rekao je ministar Isak.

Tom prilikom Udruženje ratnih veterana Armije Republike BiH dodijelilo je Zlatni orden federalnom ministru unutrašnjih poslova Rami Isaku za ogroman doprinos u odbrani BiH i njenih građana, kako u vojnom, političkom, privredno-ekonomskom tako i u obrazovno-vaspitnom pogledu.

- Velika mi je čast i zadovoljstvo što ste prepoznali moj dosadašnji rad i zalaganje i nadam se da ćete i u budućnosti nastaviti da njegujete našu ratnu historiju i čuvate uspomenu na borce koji su svoje živote dali kako bismo mi danas u miru gradili bolju i uspješniju Bosnu i Hercegovinu - poručio je ministar Isak, saopćeno je iz Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo