13°C
Mostar 18°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 17°C
Bihać 17°C

25.02.2024 / 18:12 Fudbal - Serie A

Juventus u 95. minuti izvukao pobjedu protiv Frosinonea, novi kiks Napolija

Juventus u 95. minuti izvukao pobjedu protiv Frosinonea, novi kiks Napolija
Foto: X
Juventus je pobjedom 3:2 doma protiv Frosinonea prekinuo niz bez pobjede u prvenstvu.

Dva gola za Juve zabio je Dušan Vlahović, ali junak je ipak bio Daniele Rugani, koji je u 95. minuti na asistenciju Vlahovića pogodio za pobjedu i delirij na stadionu.

Walid Cheddira i Marco Brescianini bili su strijelci za Frosinone.

Juventus je do ove utakmice imao niz od četiri utakmice bez pobjede.

Utakmica nije mogla početi bolje za domaćine. Dušan Vlahović zabio je odmah u trećoj minuti za vodstvo. Ali uslijedio je preokret. Cheddira je pogodio u 14. minuti, a Brescianini u 27. i Juventus je morao hvatati zaostatak. Srećom po domaćine, Vlahović je ponovo bio precizan u 32. minuti.

Juventus je napadao u drugom dijelu, očaj se vidio na licima igrača i navijača, ali izbrisao ga je Daniele Rugani u 95. minuti nakon kornera. Asistirao mu je Vlahović.



Prvak Italije ostao bez pobjede u 96. minuti

Dvoboj između nogometaša Cagliarija i Napolija završio je bez pobjednika, domaćin je u 96. minuti zabio gol za konačnih 1:1.

Napoli je poveo u 65. minuti golom svog najboljeg strijelca Osimhena. No, minimalnu prednost nije zadržao do kraja. Nakon inertne reakcije gostujuće odbrane u 96. minuti je sve iskoristio Zito Luvumbo te je, na oduševljenje domaćih navijača, zabio za konačnih 1:1.

U posljednjih mjesec dana Napoli je ostvario samo jednu pobjedu, i to kada je u završnici, nakon preokreta, svladao Veronu 2:1. Obje su ekipe ostale na istim pozicijama na tabeli, Napoli je deveti, a Cagliari na pretposljednjem mjestu.

Inter predvodi tabelu Serie A sa 63 boda, dok je Juventus na drugom mjestu s 57. Ali, Inter ima dvije utakmice manje od Juventusa te je zbog toga u značajnoj prednosti.

Posljednje dvije utakmice ovog kola na rasporedu su u ponedjeljak, a sastaju se Roma - Torino i Fiorentina - Lazio.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo