13°C
Mostar 18°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 17°C
Bihać 17°C

26.02.2024 / 06:38 BiH - Sarajevo

Prezentacija o Transportnoj zajednici danas u Parlamentarnoj skupštini BiH

Prezentacija o Transportnoj zajednici danas u Parlamentarnoj skupštini BiH
Foto: Vijesti.ba
Prezentacija o Transportnoj zajednici, njenoj ulozi, nadležnostima i aktivnostima bit će održana danas u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine.

Prezentaciju Transportne zajednice, međunarodne organizacije u oblasti mobilnosti i transporta koju čine zemlje članice Evropske unije i države partneri iz regiona zapadnog Balkana, održat će direktor Sekretarijata Transportne zajednice Matej Zakonjšek.

Direktor Zakonjšek prezentaciju će obaviti na poziv komisija za vanjsku i trgovinsku politiku, carine, saobraćaj i komunikacije Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i za saobraćaj i komunikacije Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

Na prezentaciju, na kojoj će biti riječi i o trenutnim i budućim projektima Transportne zajednice i obavezama koje stoje pred njenim članovima, pozvani su poslanici i delegati Parlamentarne skupštine BiH, te predstavnici drugih institucija iz sektora transporta sa svih nivoa vlasti u BiH.

Programom prezentacije predviđeno je obraćanje predsjedavajućeg Komisije za vanjsku i trgovinsku politiku, carine, saobraćaj i komunikacije Doma naroda PSBiH Safeta Softića i predsjedavajućeg Komisije za saobraćaj i komunikacije Predstavničkog doma državnog parlamenta Jasmina Imamovića, nakon čega će prisutni prisustvovati prezentaciji direktora Sekretarijata Transportne zajednice Mateja Zakonšeka - najavljeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo