9°C
Mostar 14°C
Tuzla 12°C
Banja Luka 9°C
Bihać 3°C

26.02.2024 / 11:06 Zanimljivosti - Ulaz besplatan

Svečani koncert KUD Lola: ‘Zvuci srca zemlje’ povodom Dana nezavisnosti BiH

Svečani koncert KUD Lola: ‘Zvuci srca zemlje’ povodom Dana nezavisnosti BiH
Foto: KUD Lola
Povodom 1. marta – Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine u srijedu, 28. 02. 2024. godine sa početkom od 20:00 sati u Domu Mladih na Skenderiji, bit će održan cjelovečernji koncert kulturno-umjetničkog društva „Lola“, a kojim će se obilježiti jedan od najznačajnijih praznika naše zemlje.

Na koncertu će se predstaviti dječiji, pripremni, izvođački i veteranski folklorni ansambli, kamerni mješoviti hor, ženska vokalna grupa, kao i narodni orkestar i vokalni solisti. Publika će imati priliku uživati u igrama i pjesmama naroda iz svih krajeva Bosne i Hercegovine.

Kroz tradicionalne igre, melodije i nošnje, ovaj koncert će biti svjetionik koji će podsjetiti na jedinstvenost i raznolikost našeg kulturnog naslijeđa.

Organizator manifestacije je KUD „Lola“, a koncert se održava pod pokroviteljstvom Turističke zajednice Kantona Sarajeva, uz podršku Općine Novo Sarajevo, Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo i SAKUD KS.

Ovaj koncert ima poseban značaj jer se održava povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, pružajući publici jedinstvenu priliku da zajedno proslave bogatstvo kulturne baštine naše zemlje.

Posjetitelje očekuje izuzetno raznovrstan sadržaj koji će, sigurni smo, oživjeti salu Doma Mladih.

Ulaz na koncert je besplatan.

Vidimo se u srijedu, 28. februara, sa početkom od 20:00 sati u Domu Mladih!

(Vijesti.ba)

Izdvajamo