4°C
Mostar 10°C
Tuzla 8°C
Banja Luka 9°C
Bihać 7°C

26.02.2024 / 14:17 Crna hronika - Istraga u toku

Nalaz obdukcije: Selma Baluković ubijena samostrijelom

Nalaz obdukcije: Selma Baluković ubijena samostrijelom
Foto: Ilustracija / Vijesti.ba
Nakon obavljene obdukcije utvrđeno je da je Selma Baluković iz Lipnice kod Tuzle, koju je 21. februara, kako se sumnja, usmrtio njen partner Erno Szabo-Csaki, ubijena hicem iz samostrijela.

Baluković je imala povrede na vratu i ubodnu povredu u predjelu grudnog koša, a sa njom u kući je pronađen i njen suprug Erno Szabo-Csaki, mađarski državljanin, koji je zbog ubodnih rana u predjelu abdomena hospitalizovan na Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla.

"Preliminarni nalaz obdukcije pokazao je da je prostrelna rana u predjelu grudnog koša preminuloj nanesena samostrijelom. Mi ne znamo još uvijek je li ispaljena iz strijele ili je povreda nanesena fizičkim putem, rukom", kazao je za Vijesti.ba Admir Arnautović, glasnogovornik Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona.

Iz Tužilaštva TK su ranije ustvrdili da sve upućuje na to da je počinitelj ubistva suprug ubijene Selme Baluković te da će sve okolnosti biti utvrđene kada se okončaju sva vještačenja.

"Sa suprugom ubijene, zbog njegovog zdravstvenog stanja, još uvijek nije obavljen ni prvi informativni razgovor. Kada će to biti urađeno to ovisi o ljekarima. Ostale istražne radnje su u toku", dodao je Arnautović.

Selma Baluković i njen suprug bili su članovi streljačkog kluba, što objašnjava činjenicu da su u kući imali samostrijel. Erno Szabo-Csaki je stopostotni invalid koji se kretao uz pomoć invalidskih kolica. Dženaza ubijenoj Selmi, obavljena je jučer u naselju Plane kod Tuzle.

(Vijesti.ba)

 

Izdvajamo