2°C
Mostar 8°C
Tuzla 7°C
Banja Luka 5°C
Bihać 3°C

26.02.2024 / 18:40 Crna hronika - Teške tjelesne povrede

Dvojac iz Njemačke fizički napao policajce u Livnu

Dvojac iz Njemačke fizički napao policajce u Livnu
Foto: Arhiv / Ilustracija
Prilikom obavljanja službenih radnji u Ulici župana Želimira u Livnu fizički je napadnuta policijska patrola PP Livno.

Kako navode iz MUP-a, u ranim jutarnjim satima policija je zaustavila motorno vozilo marke „Audi 8“, njemačkih registarskih oznaka, kojim je upravljala 27-godišnje osoba s prebivalištem u Kupresu, a u vozilu su se nalazili 25-godišnji D. M. iz Triera, Republika Njemačka, i 40-godišnji D. M. rođen u Kupresu, a nastanjen u Trieru, Republika Njemačka.

Prilikom obavljanja službene radnje alkotestiranja vozača, gdje je utvrđena prisutnost alkohola u organizmu, putnici su izašli iz automobila te su počeli vrijeđati, omalovažavati i upućivati prijetnje policijskim službenicima.

U jednom trenutku 25-godišnji D. M. udario je jednog od policijskih službenika u glava, a 40-godišnji D. M. s obje ruke uhvatio je za vrat drugog policijskog službenika, pri čemu su policijski službenici zadobili tjelesne povrede koje su im konstatirane i sanirane u Domu zdravlja i bolnici u Livnu.

Nakon što su policijski službenici uspjeli navedene osobe staviti pod kontrolu, isti su sprovedeni u PP Livno, gdje je nad njima zavedena kriminalistička obrada zbog postajanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo „napad na službenu osobu u obavljanju poslova sigurnosti“ .

(Vijesti.ba / Fena)

Izdvajamo