0°C
Mostar 3°C
Tuzla 3°C
Banja Luka 3°C
Bihać 1°C

26.02.2024 / 19:12 SHOW - U braku 40 godina

Alen Islamović o supruzi Marjani: Doživjela je sve i svašta

Alen Islamović o supruzi Marjani: Doživjela je sve i svašta
Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
Jedna od najvećih jugoslovenskih muzičkih zvijezda Alen Islamović govorio je o odnosu sa svojom suprugom Marjanom  sa kojom je u braku više od 40 godina.

Na upit kako se ona nosila sa njegovom slavom, Alen je iskreno progovorio.

"Ona je to nosila. Kada premotam film, ona je stvarno doživjela sve i svašta - od tračeva, pogotovo onih iz svijeta estrade... Ako s nekim staneš od poznatih faca, pogotovo sa ženskom osobom, odmah se stvara trač. Sve je to hrabro iznijela i divim joj se. Ona je moja najbolja i najljepša ljubav", rekao je za Blic.

Također otkrio kako je Bijelo dugme 1986. godine odsviralo nekoliko koncerata oko Zagreba zato što se Marjana trebala poroditi. Alen je ushićeno čekao da mu se rodi kćerka.
"Pet koncerata smo svirali bezveze, samo da ne sjedimo. Goran me je svako jutro pitao: 'Hoće li, je li? Vidi šta će biti' pa mu ja kažem: 'Čekaj Gorane, ne rađam ja'", rekao je uz osmijeh.

Alen i Marjana dvije kćerke - Unu i Laru. Pjevač žali zato što je zbog posla propustio veliki dio njihovog odrastanja. No, sada svaki trenutak provodi s unucima. Odgovorio je na pitanje kako bi reagovao kada bi mu neko od njih rekao da se želi baviti muzikom.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo