17°C
Mostar 22°C
Tuzla 18°C
Banja Luka 19°C
Bihać 16°C

27.02.2024 / 12:26 Crna hronika - U blizini granice

Pokušaj ubistva u Čapljini: Čekićem izudarao mladiće jer mu je smetala muzika

Pokušaj ubistva u Čapljini: Čekićem izudarao mladiće jer mu je smetala muzika
Foto: Ilustracija / Metkovic News
U mjestu Gabela Polje (Čapljina), u blizine granice sa Hrvatskom, u nedjelju je došlo do sukoba trojice Hrvata, koji policija vodi kao pokušaj ubistva. Kako javlja policija iz Metkovića, počinitelj je 56-godišnjak koji je napao dvojicu mladića.

Naime, osumnjičeni je oko 1 sat ujutro u neposrednoj blizini ugostiteljskog objekta, koji se nalazi u mjestu Gabela Polje, revoltiran bukom koja je ometala njegov noćni odmor odgurnuo i oborio na tlo 23-godišnjaka, nakon čega mu je čekićem zadao više udaraca u predjelu glave, prenosi Index.

Vidjevši napad, u odbranu oštećenog je priskočio 19-godišnjak, koji se s oštećenim nalazio u društvu, ali je osumnjičeni tada čekićem povrijedio i njega. Mladići su zatražili ljekarsku pomoć u zdravstvenoj ustanovi u Metkoviću, odakle su upućeni u dubrovačku bolnicu, gdje je pregledom utvrđeno kako je 23-godišnjak zadobio lakše tjelesne povrede, a 19-godišnjak teške.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni 56-godišnjak je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo