1°C
Mostar 8°C
Tuzla 6°C
Banja Luka 4°C
Bihać 3°C

27.02.2024 / 16:14 Obrazovanje - Ugostio ih gradonačelnik

Grad Konjic stipendira 150 studenata i srednjoškolaca u školskoj 2023/2024. godini

Grad Konjic stipendira 150 studenata i srednjoškolaca u školskoj 2023/2024. godini
Foto: Grad Konjic
Danas su korisnici stipendija Grada Konjica njih 150, među kojima je 91 srednjoškolac i 59 studenata, potpisali ugovore o stipendiranju za akademsku/školsku 2023./2024. godinu.

- Želja i energija koju mladi ulažu u svoje obrazovanje zavrjeđuje pažnju i Gradska uprava Konjic nastoji biti podrška mladima u njihovim zalaganju da budu aktivni građani opredijeljeni da ostanu živjeti u svom gradu i u svojoj domovini. U skladu sa mogućnostima nastojimo da im olakšamo dio životnog puta kroz obrazovanje, jasno im stavljajući do znanja da cijenimo njihovo obrazovanje - kazao je gradonačelnik Konjica Osman Ćatić.

Učenica četvrtog razreda Informatičko-matematičke gimnazije u Konjicu Emina Džajić zahvalila je Gradskoj upravi na podršci trudu, radu i zalaganju mladih, saopćili su iz Gradske uprave Konjica.

- Ovo je samo jedna od aktivnosti koju Grad Konjic provodi u zadnje vrijeme koje unaprjeđuju život, kako mladih, tako i svih građana. Čast mi je i zadovoljstvo što sam dio jedne ovakve aktivnosti - kazala je Džajić.

Riječi zahvale uputio je i učenik trećeg razreda Mašinske stručne škole Nelis Zečić.

- Obrazujemo se za deficitarna zanimanja što Gradska uprava nastoji podržati i na ovaj način. Nama i našim roditeljima to u vrijeme našeg školovanja mnogo znači i zahvalan sam što sam stipendista od prvog razreda srednje škole - naglasio je Zečić, koji se obrazuje za CNC operatera.

Namik Lojić, student pete godine Mašinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, koji je četiri godine korisnik stipendije Grada Konjica, svjestan značaja stipendiranja studenata i srednjoškolaca, izrazio je nadu da će ovakve aktivnosti biti nastavljene i u budućnosti, kada se budu obrazovale nove generacije Konjičana.

Učenica trećeg razreda Medicinske škole Kanita Kozić, članica bh. košarkaške reprezentacije U18, zahvaljujući se Gradskoj upravi uime svih stipendista, istaknula je kako joj je drago da u ovakvim aktivnostima ima mjesta i za podršku sportistima koji na takmičenjima predstavljaju ne samo Grad Konjic, već i državu Bosnu i Hercegovinu.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo