7°C
Mostar 13°C
Tuzla 9°C
Banja Luka 10°C
Bihać 9°C

27.02.2024 / 21:29 BiH - Poznata poslastica

Komadići plastike u čokoladi koja je popularna na tržištu BiH

Komadići plastike u čokoladi koja je popularna na tržištu BiH
Foto: Arhiv
Agencija za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine je putem Sistema brzog uzbunjivanja za hranu i hranu za životinje (EU RASFF) obaviještena da su na tržište Bosne i Hercegovine isporučene pločice mliječne čokolade porijeklom iz Poljske u kojima su pronađeni komadići plastike, saopćeno je danas iz ove agencije.

Dodaje se da je čokolada proizvedena od tijesta za kekse porijelom iz Mađarske. Dati su konkretni podaci o proizvodu, te naznačeno da se radi o proizvodu Milka Oreo čiji je proizvođač/izvoznik Mondelez Polska, proizvođač Oreo mrvica je mađarski Gyori Keksz Kft.

Čokoladica je s rokom trajanja do 18. augusta 2024., težine 37 grama, pakirana je u foliju, a lot broj je OSK0934652.

- Sve raspoložive informacije o proizvodu, u skladu s važećim propisima, dostavljene su na daljnje postupanje mjerodavnim inspekcijskim tijelima u Bosni i Hercegovini od kojih je zatraženo poduzimanje mjera i povratno izvještavanje Agencije za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine - navedeno je u saopćenju Agencije.

I hrvatski mediji danas su objavili da se u toj državi povlači ova čokoladica, te da su iz kompanije Mondelez International napomenuli da nijedan drugi proizvod te kompanije niti bilo koji drugi proizvod Milka i Oreo brenda nisu pogođeni ovim slučajem, a kupce pozivaju da ne konzumiraju ovaj proizvod već da se uz priloženi račun jave trgovini radi povrata novca.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo