2°C
Mostar 8°C
Tuzla 7°C
Banja Luka 5°C
Bihać 3°C

28.02.2024 / 08:10 Muzika i Film - Beovizija

Breskvica na udaru kritika zbog pjesme o Kosovu: 'Pjevanje je kritično'

Breskvica na udaru kritika zbog pjesme o Kosovu: 'Pjevanje je kritično'
Foto: Screenshot
Anđela Ignjatović, poznatija kao Breskvica, Sinoć je nastupila na prvom polufinalu "Beovizije", odnosno "Pesme za Evroviziju". Reakcije na njenu izvedbu pjesme "Gnezdo orlovo" na društvenim mrežama su uglavnom negativne.

Mnogi gledaoci smatraju da ona zvuči loše bez autotunea. Također su joj uputili kritike na račun njene odjevne kombinacije.

"Nastup od dva dinara", "Na kraju Breskvica ispade među najgorima", "Nema Breskvica glas za ovakve pjesme", "Ne mogu vjerovati da je ovako loše pjevala", neke su od reakcija na društvenim mrežama.

Ona je također dobila kritike zbog odjevne kombinacije koju je nosila.
"Breskvica s ovim nastupom sretna nova 2008. Kakva su ovo kineska krila, vijenac na glavi? Plus pjevanje vrlo kritično. Ne postoji jedan posto šanse da ode u Malme", "Breskvica izgleda kao da je upala u bure s medom pa su je brisali peruškama od kokoške", "Iskopirala je Željka Joksimovića na max. Jedina izmjena ova krila, koja bi njemu bolje stajala", glase komentari.

Podsjećamo, pjesma "Gnezdo orlovo" je odmah nakon objave dobila brojne reakcije onih koji smatraju da Breskvica pjeva o vraćanju Kosova Srbiji.

"Oblak sivi sakri nebo, crne ptice ponovo. Grmi, seva, pada grad i ruši gnezdo orlovo. Tata kaže mаlom orlu: 'Biće, sine, gotovo. Otići će crne ptice, vedro biće ponovo'", stihovi su spomenute pjesme koja aludira na Kosovo.

Pjevačica je negirala ove navode te dodala da je su je iznenadile tvrdnje onih koji su naveli da je riječ o genocidnoj pjesmi.

"Pjesma je srpska, prava. Prva dva - tri dana je bila katastrofa. Prvo se naredaju hejteri da komentarišu pa isplivaju ovi dobri. To da je pjesma genocidna me je baš uzdrmalo", kazala je.

U prvom polufinalu "Beovizije" su se predstavili i Marko Mandić, M.IRA, Bojana x David, Lena Kovačević, Saša Baša i VirtualRitual, Martina Vrbos, Fillari, Hristina, Ivana Vladović, Chai, Zorja, Kavala i Keni nije mrtav.

Dalje su prošli Breskvica, Marko Mandić, Zorja, Keni nije mrtav, Hristina, Lena Kovačević, M.IRA i Bojana David.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo