11°C
Mostar 14°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 10°C
Bihać 3°C

29.02.2024 / 11:25 Muzika i Film - Do 29. marta

Otvorene prijave za nagrade Srce Sarajeva za TV serije 30. Sarajevo Film Festivala

Otvorene prijave za nagrade Srce Sarajeva za TV serije 30. Sarajevo Film Festivala
Foto: SFF
Otvorene su online prijave za TV serije - dramske serije i komedije za nagrade Srce Sarajeva za TV serije 30. Sarajevo Film Festivala. Prijave su otvorene do 29. marta, a prijava je besplatna.

Pravo prijave imaju dramske serije i komedije iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Kosova, Sjeverne Makedonije, Slovenije i Srbije, premijerno prikazane u periodu od 1. aprila 2023. do 30. aprila 2024. godine.

Ostvarenja za program TV serije Sarajevo Film Festivala prijavljuje producent/vlasnik prava. Da bi serija mogla ući u izbor za nominacije, potrebno je prijaviti sve epizode u sezoni.

O nominacijama i nagradama odlučuje Strukovni žiri, sastavljen od više od 450 filmskih i televizijskih profesionalaca iz regije.

Nagrade Srce Sarajeva za TV serije bit će dodijeljene u dvije kategorije, za dramske serije i za komedije. U kategoriji dramskih serija dodjeljuje se osam nagrada: za najbolju dramsku seriju, najbolju glavnu glumicu, najboljeg glavnog glumca, najbolju epizodnu ulogu - glumica, najbolju epizodnu ulogu - glumac, za Zvijezdu u usponu, za najbolju režiju (za epizodu) i za najbolji scenarij (za epizodu).

U kategoriji komedija dodjeljuje se šest nagrada: za najbolju komediju, najbolju glavnu glumicu, najboljeg glavnog glumca, za Zvijezdu u usponu, najbolju režiju (za epizodu) i za najbolji scenarij (za epizodu).

Sarajevo Film Festival nagrade Srce Sarajeva za TV serije uspostavio je 2021. godine s ciljem promocije i odavanja priznanja najkvalitetnijim regionalnim televizijskim serijama prikazanim u proteklih godinu dana.

- Ceremonija dodjele nagrada Srce Sarajeva za TV serije bit će održana na 30. Sarajevo Film Festivalu, koji će ove godine biti održan od 16. do 23. augusta - saopćeno je iz Sarajevo Film Festivala.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo