21°C
Mostar 26°C
Tuzla 23°C
Banja Luka 24°C
Bihać 22°C

29.02.2024 / 16:27 BiH - Grad koji spaja

U Srebrenici obilježen Dan nezavisnosti BiH

U Srebrenici obilježen Dan nezavisnosti BiH
Foto: Facebook

U Srebrenici je danas povodom 1. marta - Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine održana tribina u Kulturnom centru.

Na tribini su govorili Srebreničanin Ahmo Mehmedović, delegat u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH Dževad Hadžić i federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Nerin Dizdar.

- Ovo je mjesto gdje treba svi da zajedno živimo, njegujući suživot i saradnju na principima međusobnog uvažavanja. Srebrenica nam je svima tačka koja nas spaja i mjesto gdje dolazimo s posebnom emocijom i pažnjom. Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine je prilika da sa Srebreničanima proslavimo ovaj veliki praznik jedine nam domovine - kazao je ministar Dizdar.

Odluku građana Bosne i Hercegovine od 29. februara i 1. marta 1992. godine živimo decenijama nakon tog hrabrog čina.

- Nije zgoreg podsjetiti se da je tog dana širom planete odaslana poruka da građani jedne male zemlje žele samostalno upravljati svojim životima i danas ta ideja živi i živjet će - naglasio je Dževad Hadžić, delegat u Domu naroda Parlamenta FBiH.

Srebreničanin Ahmo Mehmedović ističe da su mladi najveće bogatstvo Srebrenice, ističući njihovu ulogu u promoviranju zajedništva, ali i ulaganju napora za postizanje napretka i boljitka za sve.

- Poželimo i snagu za naše mlade građane, a koju će je iskoristiti da ostanu u BiH i da nađu posao i formiraju svoje porodice, kako ne bi odgajali generacije Bosanaca i Hercegovaca u tuđoj zemlji. Oni šalju poruku - ostati i živjeti u Srebrenici, u Bosni i Hercegovini - poručio je Mehmedović, saopćeno je iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.

(Vijesti.ba/FENA)

Izdvajamo