18°C
Mostar 23°C
Tuzla 20°C
Banja Luka 19°C
Bihać 17°C

29.02.2024 / 20:22 Muzika i Film - Populistička izjava

Breskvica: 'Mi Srbi smo nebeski narod, a moja pjesma je najbolja'

Breskvica: 'Mi Srbi smo nebeski narod, a moja pjesma je najbolja'
Foto: Screenshot
Anđela Ignjatović, poznatija kao Breskvica, nastupila je u prvom polufinalu srbijanskog takmičenja za pjesmu Eurovizije s numerom naziva "Gnezdo orlovo", koja je od samog objavljivanja izazvala brojne kontroverze.

Na društvenim mrežama pjesmu su nazvali "genocidnom" i da govori o vraćanju Kosavo Srbiji, a pjevačica je odgovorila da pjesma nema takve konotacije nego da govori o pobjedi "dobra nad zlim".

Breskvica je nedavno gostovala u emisiji za Zed TV gdje je rekla da bi voljela da onda ide na takmičenje jer "pjesma mora biti srpska", za razliku od prošlih godina.

"Kad sam čula svoju pjesmu, u glavi mi je samo bila naša zemlja. Zato sad idem na takmičenje. Pjesma mora biti srpska, imati srpska obilježja – što tekstom, što muzikom, moraš pokazati svoju zemlju. Moja pjesma ima taj neki srpski vibe", istaknula je Breskvica.

Nadalje je spomenula i svoje kolege koji su Srbiju predstavljali prethodnih godina na Eurosongu te dodala kako te pjesme " ni po čemu ne predstavljaju Srbiju".

"Samo moja pjesma i pjesma od Teya Dore bi trebale predstavljati našu zemlju, te pjesme predstavljaju Srbiju. To je neko moje mišljenje. Konstraktina pjesma je onda, kad je išla na Euroviziju, bila fora. Srbi su posebni i to se treba pokazati. Imamo poseban zvuk, poseban smo narod, nebeski", dodala je Breskvica.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo