18°C
Mostar 23°C
Tuzla 20°C
Banja Luka 19°C
Bihać 17°C

01.03.2024 / 16:12 Politika - Antalija

Bećirović i Peach: Ubrzati ekonomske i euroatlantske integracije BiH

Bećirović i Peach: Ubrzati ekonomske i euroatlantske integracije BiH
Foto: Vijesti.ba
Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović je razgovarao sa specijalnim izaslanikom premijera Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske (UK) za Zapadni Balkan lordom Stuart Peachom u okviru Diplomatskog foruma u Antaliji.

Razgovarajući o predstojećem sastanku Evropskog vijeća u Briselu, Denis Bećirović je naglasio da je evropski put Bosne i Hercegovine i istrajavanje na euroatlantskoj budućnosti dugoročna geopolitička investicija u evropski mir, stabilnost i prosperitet. On je istakao da će proces EU integracija ojačati stabilnost na Zapadnom Balkanu.

Specijalni izaslanik premijera UK za Zapadni Balkan lord Stuart Peach je rekao da UK, kao država koja je jedan od svjedoka Dejtonskog mirovnog sporazuma, podržava euroatlantski put naše zemlje i da  ostaje snažan saveznik Bosne i Hercegovine. Lord Stuart Peach je, između ostalog, rekao da će UK raditi na podršci miru i jačanju demokratizacije u Bosni i Hercegovini.

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović zahvalio se na kontinuiranoj podršci UK nezavisnosti, suverenitetu i teritorijalnom integritetu Bosne i Hercegovine.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo