1°C
Mostar 7°C
Tuzla 6°C
Banja Luka 4°C
Bihać 2°C

01.03.2024 / 20:36 Muzika i Film - "Novo, bolje"

Konstrakta oduševila nastupom na Beoviziji: 'Šamar' Vučiću

Konstrakta oduševila nastupom na Beoviziji: 'Šamar' Vučiću
Foto: Screenshot
Pjevačica Ana Đurić Konstrakta otpjevala je ovog četvrtka svoju pjesmu "Novo, bolje" u drugoj polufinalnoj večeri takmičenja "Pjesma za Evroviziju", a prošla je u finale.

Svi su primjetili da Konstrakta na sceni mijesi hljeb i da koreografija neodoljivo liči na onu staru od prije dvije godine, kada je na sceni prala ruke, ali mnogi nisu shvatili simboliku koja se krije iza njenog nastupa.Ljudi na društvenim mrežama smatraju da Konstrakta u pjesmi zapravo ismijava vlast Aleksandra Vučića.

"Izvinjavam se, ali šamarčina koju je sinoć, na nacionalnoj televiziji, Konstrakta zalijepila vlasti je sve što smo htjeli vidjeti. Žena je u prošlom nastupu oprala ruke da bi u ovom umijesila hljeb i najavila nešto 'novo, brže, bolje' uz komentar 'niti novo, niti bolje'."

"Osvrnuvši se na kampanju vladajuće stranke i gomilu lažnih obećanja kako će biti svima bolje 'EVO SAD ĆE', nastavljajući konstantno mijesiti hljeb koji zapravo i ne bude gotov, ali dobili smo ga u nekom drugom obliku, da ne kažem u vidu sendviča i cijele afere oko istog", stoji u jednoj objavi na X-u.

Ona pjesmom poziva na "novo i bolje", ali koreografijom objašnjava da se ništa u našim životima nije promijenilo. Niti je nešto novo, niti ima nečeg boljeg.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo