1°C
Mostar 6°C
Tuzla 4°C
Banja Luka 5°C
Bihać 3°C

01.03.2024 / 23:05 Politika - Antalija

Bećirović odgovorio Cvijanović: Svejedno je da li govorim prvi ili posljednji

Bećirović odgovorio Cvijanović: Svejedno je da li govorim prvi ili posljednji
Foto: Screenshot
Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović reagovao je na opaske Željke Cvijanović koja je danas dospjela u centar pažnje nakon rasprave sa voditeljicom panela Nafisom Latić na Diplomatskom forumu u Antaliji.

Cvijanović se bunila što je ona prozvana nakon Željka Komšića, a prije Denisa Bećirovića da komentariše uplitanje Rusije u pitanja zapadnog Balkana i NATO put BiH.

- Sve uredu, samo kažem da nije fer. Nemojte sa mnom raspravljati. Ja samo uvažavam poziciju gospodine Bećirovića. Osim ako niste naumili da njegova bude zadnja ovdje - rekla je, između ostalog, Cvijanović.

Bećirović se zatim uključio u raspravu.

- Svejedno je da li govorim prvi ili posljednji. Mislim da treba racionalno iskoristiti sekunde koje su na raspolaganju i poslati precizne i jasne poruke, rekao je.

- Kada je riječ o NATO putu, njega ne treba dovoditi u pitanje, to je zakonska obaveza. NATO je sigurna luka za sve ljude u Bosni i Hercegovini - poručio je Bećirović.

Istakao je i kako je važno da prestanu napadi na ustavni poredak zemlje iz entiteta RS.  

- Dva ključna osigurača koja garantiraju mir u BiH na osnovu Dejtonskog mirovnog sporazuma su institucija visokog predstavnika i Ustavni sud, koje su od jula 2023. brutalno napadnute od organa entitete Republika Srpska. To se mora zaustaviti - rekao je Bećirović.(Vijesti.ba)

Izdvajamo