1°C
Mostar 8°C
Tuzla 6°C
Banja Luka 4°C
Bihać 3°C

02.03.2024 / 23:30 Crna hronika - Mostar i Čapljina

Velika akcija u HNK: Uhapšena dva pripadnika Oružanih snaga zbog šverca droge

Velika akcija u HNK: Uhapšena dva pripadnika Oružanih snaga zbog šverca droge
Foto: Vijesti.ba
Pripadnici Odjela za posebne namjene SKP MUP-a HNK na području grada Mostara i Čapljine sa ciljem suzbijanja trgovine i zloupotrebe opojnih droga proveli su veliku operativnu akciju u kojoj su uhapšena dva pripadnika Oružanih snaga BiH.

Kako navode iz MUP-a HNK, pripadnici Odjela za posebne namjene SKP MUP HNK su akciju sproveli na osnovu ranije prikupljenih operativnih saznanja tokom koje su uhapsili T.T. (30) iz Mostara i R.R. (26) iz Čapljine, a kako dodaju, obojica su aktivni službenici OS BiH.

"Prilikom lišenja slobode kod istih su pronađene nedozvoljene materije i to suha zeljasta tvar koja izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, bijela praškasta tvar koja asocira na opojnu drogu spid, te tablete koje asociraju na opojnu drogu extasy", navode iz MUP-a.

Na osnovu usmenih naredbi za pretresanje općinskih sudova u Mostaru i Čapljini izvršeni su pretresi kuća i objekata koje koriste osumnjičene osobe, kao i pretres jednog vozila kojeg su koristili osumnjičeni.

"U pretresima kuća i prostorija koje koriste osumnjičeni su pronađeni dvije automatske puške, veća količina municije, kao i određena količina vojne opreme i određena količina suhe zeljaste tvari koja asocira na opojnu drogu marihuanu i vaga za precizno vaganje opojne droge. Pretresom vozila pronađen je 81 komad tableta koje asociraju na opojnu drogu exstasy", navode iz MUP-a HNK.

S događajem je upoznat postupajući tužilac Kantonalnog tužilaštva u Mostaru po čijem nalogu će se provesti sve daljnje zakonom previđene istražne radnje.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo