18°C
Mostar 23°C
Tuzla 22°C
Banja Luka 22°C
Bihać 18°C

05.03.2024 / 09:45 Događaji / Promo - Vodeći regionalni forum

Uskoro drugo izdanje Sarajevo Tourism Summita 2024

Sarajevo će ponovno postati epicentar internacionalnog turističkog susreta, jer se 24. i 25. aprila 2024. godine, u hotelima Holiday i Europa, održava drugo izdanje Sarajevo Tourism Summita.

Organizatori ovog prestižnog događaja, Business Concierge Center Sarajevo i marketinška agencija Topcom, najavljuju još jedno nezaboravno iskustvo za sve posjetitelje, a sve informacije vezane za ovaj događaj možete pratiti u programu Radija M, koji je ekskluzivni radijski pokrovitelj, kao i na portalima www.vijesti.ba, www.biznis.ba i www.zene.ba.

Nakon uspjeha prošlogodišnjeg izdanja, koje je okupilo preko 300 stručnjaka iz regije, Sarajevo Tourism Summit 2024. godine postaje internacionalan. Očekuje se dolazak preko 50 vrhunskih internacionalnih stručnjaka iz turizma, hotelijerstva, ugostiteljstva, transporta i srodnih industrija. Očekuje se prisustvo više od 400 posjetilaca iz zemalja regije i jugoistočne Evrope.

Summit će biti obogaćen sa 8 panel diskusija koje će pokriti aktuelne svjetske teme i trendove, kao što su investicije u turizmu, održivi turizam, primjena vještačke inteligencije, budućnost MICE industrije, brendiranje i trendovi, inovacije u turističkom transportu, iskustva kroz lokalnu kulturu i utjecaj medija i društvenih mreža na turističke trendove.

Pored panel diskusija, posjetitelji će imati priliku prisustvovati i master class predavanjima koja će pružiti dodatnu vrijednost Summitu. Enis Hadžimujić, jedan od organizatora, istakao je:

“Sarajevo Tourism Summit i ove godine okuplja veliki broj stručnjaka iz svijeta turizma, hotelijerstva i gastronomije, ali i sve one koji žele da steknu znanje, razmjene iskustva, uspostave kontakte, upoznaju nove trendove i sklope potencijalne poslovne saradnje. Edukacija je ključna, i želimo omogućiti svim mladim ljudima u Bosni i Hercegovini, kao i u regiji, da na jednom mjestu čuju panel diskusije i predavanja vrhunskih stručnjaka.”

Summit će imati i prezentacijsko-izložbeni aspekt jer će poslovni partneri organizatora izložiti svoje novitete i prezentovati aktuelne kampanje. Najavljen je i dolazak investitorskih grupacija iz zapadne Evrope kao i predstavnika svjetskih poznatih hotelskih grupacija.

Ne propustite priliku da budete dio ovog spektakularnog događaja koji će oblikovati budućnost turizma. Za više informacija i prijave, kontaktirajte: [email protected] www.tourismsummit.ba

ili putem telefona +387 61 518 579 I +387 61 551 441

Vidimo se u aprilu u Sarajevu!

(Vijesti.ba)

Izdvajamo