6°C
Mostar 11°C
Tuzla 9°C
Banja Luka 9°C
Bihać 6°C

11.03.2024 / 11:27 Auto-Moto - Red Bull Showrun

Formula 1 stiže u Sarajevo, očekuje se 50.000 posjetioca

Uzbudljivi Red Bull Showrun će u junu ove godine biti održan u Sarajevu, a na današnjoj konferenciji za medije su otkriveni najvažniji detalji o ovom velikom događaju.

Red Bull Showrun Sarajevo planiran je za nedjelju 9. juni, kada će glavni grad BiH postati pozornica za jedinstveni performans bolida Formule 1, ali će ponuditi i mnogo više od toga kako bi iskustvo publike bilo nezaboravno.

F1 bolid će biti u centru pažnje, no bogati program uključuje muzičke nastupe, nastup Red Bull Driftbrothersa, poznatog njemačkog dvojca iz svijeta drifta, kao i virtouza na stunt motoru Arūnasa Gibieže.

Na konferenciji za medije održanoj u Zemaljskom muzeju BiH, okupljenim predstavnicima medija prenesena je poruka legendarnog F1 vozača, Davida Coultharda, koji je naglasio da je Sarajevo jedan od samo devet gradova u svijetu koji će ugostiti Red Bull Showrun.

Ispred Red Bull se obratio Jadran Crnogorac koji se zahvalio na podršci Vladi KS i Turističkoj zajendici KS.

- Ovo je događaj koji Sarajevo defitivno zaslužuje. Mi očekujemo preko 50.000 osoba iz Bosne i herececovine i regije. Mi ćemo se potruditi da pružimo jendo nezaboravno iskustvo, poručio je Crnogroac.

On je istakao da će posjetioci i fanovi Formule 1 ovaj adrenalinski spektakl moći posmatrati potpuno besplatno, no kazao je i da će u prodaju biti pušten određen broj ulaznica za Fun Pit zonu i VIP sjedišta na tribinama namijenjenih onima koji žele najbolji mogući pogled na stazu.

Ministar saobraćaja KS, Adnan Šteta je istaknuo da je zadovoljan i radostan zbog ovog projekta.

Uživo: Pratite najavu spektakla Formule 1 u Sarajevu

Na vijesti.ba UŽIVO možete pratiti najavu ovog događaja.

Posted by Vijesti.ba on Ponedjeljak, 11. mart 2024.

- Ono što ja mogu obećati jeste da će saobraćajnice biti u najboljem mogućem stanju. Da formula može pokazati sve svoje pune potencijale. Očekujem da Sarajevo 9. juna bude centar svijeta, dodao je Šeta.

Dok je ministar kulture i sporta Kenan Magoda je pojasnio da će ovaj događaj zasigurno još bolje pozicionirati Sarajevo an svjetsku mapu.

- Sarajevo je svjetska destinacija i ovaj događaj će zasigurno ostati u lijepom sjećanju svih građana u Sarajevu.

Haris Fazlagić, direktor Turističke zajednice je iskinuo da je pomenuti događaj uz SFF najveći događaj u Sarajevu.

- Ovo je nešto najbolje što smo dosad mogli uraditi. Sarajevo zaslužuje da bud eu ovih devet gradova. Očekujemo da ćemo imati popunjen hotele pokazati turistima Sarajevo u najboljem svjetlu, dodao je Fazlagić.

Glavni dio Red Bull Showruna, koji uključuje vožnju bolida u centru grada, planiran je od 14 do 16 sati u nedjelju 9. juna, ali organizator naglašava da je planiran cjelodnevni zabavni program s koncertima i after partyjimia, a sve kako bi posjetioci imali ispunjen i zabavan dan u Sarajevu.

Na događaju se očekuje više od 50.000 ljudi iz BiH, regije i svijeta, a svi oni koji ne budu u mogućnosti pridružiti se na lokaciji, moći će uživati u direktnom TV prijenosu na Sport Klubu.

Projekt će biti realizovan uz podršku Ministarstva saobraćaja KS, Ministarstva Kulture i Sporta KS, Turističke zajednice KS, te kompanija Bingo, Hifa Petrol, Telemach i Alta.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo