20°C
Mostar 25°C
Tuzla 24°C
Banja Luka 24°C
Bihać 19°C

11.03.2024 / 11:31 Događaji / Promo - Sarajevo

Sajam ugostiteljstva i hotelijerstva HUBiH ispunio očekivanja

Sajam ugostiteljstva i hotelijerstva HUBiH ispunio očekivanja
Foto: Vijesti.ba

Sajam ugostiteljstva i hotelijerstva HUBiH 2024 održao se 05.-06.03.2024. godine, u Sarajevu, Hotel Hills. 

U prepunim salama hotela prvog dana održali su se masterclassovi poznatih kuhara, barmena, barista, somelijera, slastičara. Poznata imena gastro scene Mario Mandarić, Marin Rendić, Ivana Bradarić, Hamid Hadžić, Dino Galvagno, Dejan Živkoski, Filip Pleteš, Filip Lipnik, Timur Kahrović svojim su predavanjima i masterclassovima oduševili publiku.

Drugog dana održala se konferencija o menadžmentu poslovanja, ekonomiji i arhitekturi, te su se predstavila eminentna imena iz svijeta ugostiteljstva i hotelijerstva i svijeta arhitekture. Govorili su: Admir Poško, Dženita Mustafić, Berina Bajrović, Gordana Puljić, Enis Hadžimujić, Kosta Mikić Weiss. Također su eminentna imena arhitekata razgovarali o temama uređenja hotela i restorana: Aleksandar Lilić, Kenan Brčkalija i Nikola Novaković.

Oba dana događaja održao se sajam sa izložbenim prostorom izlagača, sponzora i partnera, a ulaz je bio besplatan. Posjetioci su imali priliku na štandovima saznati sve informacije i novitete, degustirati određene proizvode i pića, dobiti sajamske popuste i akcije, te se družiti.

HUBiH – sajam ugostiteljstva i hotelijerstva okupio je veliki broj stručnjaka sa gastro scene, a događaj će prerasti u tradiciju, te će se održavati svake godine.

 

(Vijesti.ba)

Izdvajamo