15°C
Mostar 20°C
Tuzla 20°C
Banja Luka 20°C
Bihać 16°C

13.03.2024 / 11:55 Politika - Izjava za Vijesti

Komšić: Vujić sam treba podnijeti ostavku, u suprotnom ću pokrenuti smjenu

Komšić: Vujić sam treba podnijeti ostavku, u suprotnom ću pokrenuti smjenu
Foto: FENA

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić reagovao je na sraman istup stalnog predstavnika BIH pri UN Bojana Vujića.

- Mislim da ambasador Vujić nakon ovakvih neistinitih i neutemeljenih izjava o svojoj zemlji, treba sam podnijeti ostavku, rekao je Komšić za Vijesti.ba i dodao:

- U slučaju da to ne uradi sam, morati ćemo pokrenuti proceduru njegove smjene koju nažalost, vrlo vjerovatno, neće biti moguće izvesti zbog načina odlučivanja o ovakvim stvarima definisanim Ustavom BiH jer NSRS može oboriti odluku o smjeni Vujića koja bi bila donesena glasanjem 2:1.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH nam kaže da se Vujić ni sa kim nije konsultovao.

- Vujić nije konsultovao ne samo mene, nego sigurno nije konsultovao ni gospodina Bećirovića, ni ministra Konakovića, a sumnjam da je konsultovao i kabinet gospođe Cvijanović, kaže Komšić.

Podsjetimo, ambasador BiH pri UN-u u Ženevi Bojan Vujić obratio se jučer na sjednici Vijeća za ljudska prava Ujedinjenih nacija gdje je rekao da je "priliv stranih džihadista ozbiljna teroristička prijetnja iz BiH" te da je BiH najopasniji izvor terorizma u Evropi.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo