15°C
Mostar 18°C
Tuzla 18°C
Banja Luka 19°C
Bihać 14°C

13.03.2024 / 12:30 Rukomet - Zbog loših rezultata

RK Borac kaznio igrače i stručni štab sa 20 posto plate

RK Borac kaznio igrače i stručni štab sa 20 posto plate
Foto: RK Borac

Upravni odbor Rukometnog kluba Borac M:tel je na hitnoj sjednici donio odluku da, prema klupskom pravilniku, sankcioniše igrače i stručni štab smanjenjem plate za februar u iznosu od 20 posto.

"Razlog ove odluke su neočekivano loši rezultati na početku proljetnog dijela sezone, zbog kojih smo se udaljili od borbe za šampionsku titulu u Premijer ligi BiH.U prava kluba, koja je uz pomoć institucija i sponzora, od početka sezone, uložila velika sredstva, trud i obezbijedila najbolje uslove za trening i vrhunsku medicinsku njegu, s pravom može konstatovati da su proljetni rezultati ispod svakog nivoa", navodi se u saopštenju banjalučkog kluba.

Članovi Uprave sa ovim potezom žele podići nivo odgovornosti i odnosa prema klubu kompletnog sportskog sektora, kako bi se što prije vratili na pobjednički kolosijek i do kraja sezone ostvarili najbolje moguće rezultate, dodaje se u saopštenju.

Borac je prije četiri dana u derbiju Premijer lige Bosne i Hercegovine pred svojim navijačima izgubio od Izviđača (27:34) i sada za vodećom ekipom iz Ljubuškog zaostaje četiri boda (22/26), s tim da su Banjalučani odigrali i dvije utakmice više.

Na tabeli slijede Gračanica sa 22 boda (16 utakmica), Sloboda Tuzla sa 20 (17 utakmica), Leotar sa 20 (16), Vogošća sa 20 (17)…


(Vijesti.ba)

Izdvajamo