20°C
Mostar 24°C
Tuzla 23°C
Banja Luka 22°C
Bihać 19°C

14.03.2024 / 16:22 Fudbal - Oglasio se

Tegeltija: Sarajevo je prevelik klub za ovakve šibicarske fore

Tegeltija: Sarajevo je prevelik klub za ovakve šibicarske fore
Foto: FK Borac/Ilustracija

Bivši predsjednik FK Borac iz Banjaluke Milan Tegeltija nije odolio da se ne oglasi na Twitteru/X nakon dramatične revanš utakmice četvrtfinala Kupa BiJ koju je njegov tim sinoć odigrao protiv Sarajeva.

Borac je protiv Sarajeva vodio sa 2:1, igrala se sudijska nadoknada kada se Bordo tim odlučio povući sa terena, nakon čega je meč prekinut.

Sve to je izazvano kontroverznim suđenjem Matea Muse i njegovih pomoćnika, koji su svojim odlukama izrevoltirali sve u timu Sarajeva.

Tegeltija smatra da Sarajevo ipak nije trebalo postupiti na taj način, već čestitati Borcu na zasluženoj pobjedi u dvomeču.

"Ne bih da kvarim dramaturgiju i stajem na muku, ali FK Sarajevo je prevelik klub za ovakve šibicarske fore napuštanja utakmice u 93. minuti u kojoj zasluženo gube 1:2 i zasluženo imaju igrača manje To se sportski čestita boljem koji te nadigrao i traži krivac u vlastitoj kući", napisao je Tegeltija na X nalogu.

Sarajevo je u isčekivanju kazne od strane NFSBiH. Jasno je da će utakmica biti registrovana službenim rezultatom 0:3, a ostaje da se vidi kakve će još sankcije snositi klub sa Koševa.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo