13°C
Mostar 18°C
Tuzla 18°C
Banja Luka 17°C
Bihać 14°C

18.03.2024 / 16:59 BiH - Anketa

Video: Šta o sigurnosti u gradu kažu Sarajlije

Video: Šta o sigurnosti u gradu kažu Sarajlije
Foto: Vijesti.ba

“Sigurnosna situacija u gradu je zadovoljavajuća", rečenica je kojom su se zatvarale press-konferencije MUP-a KS, čak i nakon mnogobrojnih pucnjava, incidenata, krađa i saobraćajnih nesreća.

Ipak, nakon najnovijih dešavanja i niza pucnjava u glavnom gradu ponovo se traži posebna sjednica Skupštine KS o sigurnosti. Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo i predsjednik Komisije za sigurnost Elvedin Okerić kaže da neće poduzimati nikakve ad hoc aktivnosti iz nadležnosti zakonodavne vlasti vezane za sigurnost na osnovu procjene pojedinaca, bez obzira da li dolaze iz opozicije ili skupštinske većine i vladajuće koalicije ili intenziviranog izvještavanja pojedinih medija, već isključivo na osnovu informacija nadležnih institucija u KS i preporuka struke.

Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica rekao je da nije zadovoljan trenutnim, ali ne snosi svu odgovornost policija.

Šta je razlog ovakve, neosporno i činjenično utvđene, loše sigurnosne situacije u glavnom gradu BiH? Je li to posljedica slučajnosti, uvjetovana decenijskim ignoriranja problema - odnosno njihovim guranjem pod tepih. Ili je, pak sve, rezultat lošeg političkog upravljanja nadležnim službama.

Pitali smo građane Sarajeva šta oni misle o stanju sigurnosti u glavnom gradu države? Odgovori u videu ispod…

(Vijesti.ba)

Izdvajamo