16°C
Mostar 22°C
Tuzla 20°C
Banja Luka 22°C
Bihać 19°C

23.03.2024 / 16:51 Regija - Hrvatska

Konaković se u Zagrebu sastao s Plenkovićem i Radmanom

Konaković se u Zagrebu sastao s Plenkovićem i Radmanom
Foto: HTV / HRT
Nakon što su čelnici država članica Europske unije prekjučer donijeli odluku o otvaranju pristupnih pregovora s Bosnom i Hercegovinom, u Hrvatsku je stigao bosanskohercegovački ministar vanjskih poslova Elmedin Konaković.

Susreo se s hrvatskim šefom diplomatije Gordanom Grlićem Radmanom, a primio ga je i premijer susjedne zemlje Andrej Plenković.

Otvaranje pregovora donijelo je optimizam i nadu da naša zemlja kreće u pravom smjeru. Hrvatska je, kako je poručeno, snažni zagovaratelj tog njezinog europskog puta.

"Cilj se sada jasno vidi na horizontu, a to je punopravno članstvo u EU. Put do njega je složen, ali može osigurati da rezultati reformi budu održivi i trajni te u konačnici na dobrobit BiH njenih građana", rekao je Gordan Grlić Radman, ministar vanjskih i evropskih poslova Hrvatske.

"Imam potrebu da u svoje ime i ime svih građana BiH zahvalim Hrvatskoj na podršci našem evropskom putu i znamo koliko ste bili važan zagovarač da se ova odluka u Bruxellesu donese i znamo koliko smo puta zajedno reagovali na prepreke koje su se pojavljivale", kazao je Konaković, ministar vanjskih poslova BiH.

Podsjetimo, lideri EU su na sjednici Evropskog vijeća u četvrtak Briselu odlučili dati zeleno svjetlo za otvaranje pregovore s BiH.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo