14°C
Mostar 17°C
Tuzla 17°C
Banja Luka 17°C
Bihać 13°C

24.03.2024 / 17:45 Rukomet - 16. kolo Prve lige FBiH

Velež u derbiju savladao Zrinjski

Velež u derbiju savladao Zrinjski
Derbi 16. kola Prve lige FBiH-jug za rukometaše odigran je u Mostaru u dvorani "Midhat Hujdur Hujka" u Sjevernom logoru, a snage su odmjerili gradski rivali Velež i Zrinjski.

Gradski derbi ponovo je donio pravi rukometni spektakl. Krcata dvorana kao nikad u posljednje tri sezone bila je fantastičan dekor za rukometni derbi.

Iako su emocije još jake, želimo da se zahvalimo stručnom štabu i treneru Deanu Klafuriću što je odobrio dolazak kompletne ekipe Fudbalskog kluba Velež. Hvala našim Rođenim, vidjeli smo večeras iskrenu emociju kod njih i tokom utakmice a posebno na kraju. Svi zajedno i igrači i treneri. Jedno tijelo, jedna duša... MOSTAR U SRCU, VELEZ DO GROBA

Posted by RK Velež Mostar on Subota, 23. mart 2024.

Loše je Velež otvorio utakmicu. Pristisak je učinio svoje i odlična mlada ekipa Zrinjskog koristila je to do maksimuma. Sredinom prvog dijela Zrinjski je dva puta otišao na visokih pet golova razlike.

Ipak, "Rođeni" su se brzo vratili. Na poluvrijeme se otišlo sa zaostatkom od jednog gola 13:14.

U nastavku za nijansu bolja igra Veleža čiji su rukometaši u završnici bili prisebniji.

Minut prije kraja Velež je imao 27:26 i napad za ovjeru pobjede, Zrinjskom je trebala odbrana. Ipak u tom napadu domaći rukometaši postižu pogodak za 28:26 i to je bio konačan ishod meča.

Begović sa devet i Zlatić sa sedam pogodaka bili su najefikasniji kod Veleža, dok su kod Zrinjskog Cvitanović i Brkić postigli po sedam pogodaka.

Velika utakmica, nakon koje je malo ko ravnodušan napustio dvoranu. Velika borbenost i želja za pobjedom bila je prevaga večeras za Rođene.

Mora se dodati i da su veliku podršku sa tribina domaćim pružili fudbaleri FK Velež na čelu sa trenerom Deanom Klafurićem.

Reprezentativnu pauzu Rođeni su, pored svakodnevnih napornih treninga, iskoristili za podršku s tribina još jednom članu...

Posted by FK Velež Mostar on Nedjelja, 24. mart 2024.

VELEŽ – ZRINJSKI 28:26 (13:14)

Mostar. Dvorana USRC „Midhad Hujdur Hujka“. Gledalaca 600. Sudije: Irem i Irhad Mešić (oba iz Sarajeva). Delegat: Mario Primorac (Ljubuški). Isključenja: Velež 8 min – Zrinjski 14 min. Sedmerci: Velež 8 (5) – Zrinjski 5 (4).

VELEŽ: Zuhrić, Jelin 1, Begović 9, Denjo 1, Đuliman 1, Zlatić 7, Hebibović, Idriz 1, Z.Kreso 3, Šapuh 5, Nurković, M.Kreso, H.Kreso, Ćorić, Rahimić, Mutilović

Trener: Admir Kreso

ZRINJSKI: Gustin, J.Brkić 7, Rosić 5, Džidić, Komadina, I.Brkić 3, Škrobo 3, Raguž 2, Miajtović, Cvitanović 7, Bošnjak, Nikšić, Drljo, Čužić 4, Vujičević, Oršolić

Trener: Bernard Mandarić


(Vijesti.ba)

Izdvajamo