17°C
Mostar 23°C
Tuzla 21°C
Banja Luka 21°C
Bihać 17°C

25.03.2024 / 19:02 Fudbal - Pred novinarima

Vinicius Jr. zaplakao: Ne želim više vidjeti crne ljude kako pate

Vinicius Jr. zaplakao: Ne želim više vidjeti crne ljude kako pate
Screenshot: X
Fudbaler Real Madrida Vinicius Junior (23) rasplakao se tokom reprezentativne konferencije za medije nakon pitanja o rasizmu.

"Žao mi je, ali samo želim igrati nogomet, učiniti sve za klub i porodicu. Ne želim nikad vidjeti crnce kako pate", poručio je,

Realov Brazilac više od godinu dana ima problema sa rasizmom u Španiji. Sve je eskaliralo u proljeće 2023. godine, kada su na Mestalli igrali Valencia i Real Madrid.

"Nikad nisam razmišljao o odlasku iz Španije jer bi to značilo da rasisti dobivaju ono što žele. Neću napustiti najbolji klub na svijetu. Ostat ću čvrst i jak jer me podržavaju predsjednik i klub. Verbalni rasizam se ne događa samo u Španiji već i u cijelom svijetu. Svakim danom kad odem kući sam sve tužniji. Nitko me ne podržava. Siguran sam da Španija nije rasistička zemlja, ali ima puno rasista i mnogi od njih su na stadionima. Moramo se promijeniti jer mnogi od njih ne znaju što je rasizam. Vrijeđaju me zbog boje moje kože i tako me tjeraju da igram loše. Mogu mi reći mnoge druge stvari, a ja im ništa neću odgovoriti. Nadam se da ću moći ići na terene i ne razmišljati o tome što bi se moglo dogoditi", naveo je Vinicius.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo