21°C
Mostar 26°C
Tuzla 23°C
Banja Luka 24°C
Bihać 22°C

27.03.2024 / 19:22 Fudbal - Fudbalska legenda

Messi o povlačenju: Kada osjetim da ne doprinosim, završit ću karijeru

Messi o povlačenju: Kada osjetim da ne doprinosim, završit ću karijeru
Foto: X

Lionel Messi je priznao da ideja o prestanku igranja nogometa više nije isključena, te je priznao da će objesiti kopačke kada dođe vrijeme. Messi, osvajač osam Zlatnih lopti, koji trenutno igra za Inter Miami u MLS-u, također je otkrio svoj šok zbog odlaska iz Barcelone 2021. godine.

Nakon što je osvojio Svjetsko prvenstvo kao kapetan Argentine 2022. godine, Messi je 2023. godine dobio svoju osmu Zlatnu loptu, što dodatno potvrđuje njegov položaj kao jednog od najvećih igrača u historiji sporta.

Nakon sjajne karijere koja je obuhvatila nekoliko plodnih godina u Barceloni i period u Paris Saint-Germainu, Messi, koji sada ima 37 godina, trenutno igra za Inter Miami i priznaje da će doći dan kada će konačno reći zbogom nogometu. "Znam da ću prestati kada osjetim da više nisam sposoban igrati, da više ne uživam ili ne pomažem suigračima," rekao je u intervjuu.

"Veoma sam samokritičan. Znam kada sam dobar, kada sam loš, kada igram dobro, i kada igram loše. Kada osjetim da je vrijeme da napravim taj korak, to ću učiniti bez razmišljanja o dobi. Ako se osjećam dobro, uvijek ću pokušati nastaviti se natjecati jer to je ono što volim i što znam raditi." Messi je dodao: "Još uvijek nisam razmišljao o tome šta ću raditi kada se povučem. Danas se trudim uživati u svakodnevnim trenucima, bez razmišljanja o životu nakon fudbala."

Zlatni period u Messijevoj karijeri bio je tokom 17 godina provedenih u Barceloni, gdje je pomogao klubu da osvoji 10 La Liga i četiri Lige prvaka.

Messi priznaje da nikada nije želio napustiti katalonski klub i teško mu je bilo prihvatiti odlazak. "Bilo je teško promijeniti se kada sam otišao u PSG, jer sam se dobro osjećao u Barceloni i mislio sam da ću ostati tamo," rekao je. "Nisam bio spreman otići, sve se dogodilo jako brzo. Morao sam izgraditi svoj život iz dana u dan. Upoznao sam drugu ligu, drugi klub, novu svlačionicu. To je bila promjena koju nismo tražili i zbog toga je bilo teško na početku."

(Vijesti.ba)

Izdvajamo