6°C
Mostar 11°C
Tuzla 10°C
Banja Luka 10°C
Bihać 7°C

28.03.2024 / 14:16 BiH - Kod Narodnog pozorišta

U Sarajevu će u subotu biti održan performans kojim se poziva na prestanak ubijanja naroda u Gazi

U Sarajevu će u subotu biti održan performans kojim se poziva na prestanak ubijanja naroda u Gazi
Foto: Fondacija Atelje za društvene promjene
Umjetnički performans i postavljanje umjetničke instalacije "Svaki Sat 9 Nevinih", kao poziv na prestanak ubijanja naroda Gaze biće održan 30.3.2024. (subota) u 12:00 sati na Trgu Susan Sontag ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu.

Ovaj događaj organizuju Fondacije Atelje za društvene promjene - ACT u saradnji sa bosanskohercegovačkom umjetnicom Iman della Luna.design, te pozivaju sve građane i građanke svih uzrasta, da se pridruže u subotu u 12:00 sati, ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu, te sa umjetnicom Iman della Luna Glušac učestvuju u odavanju počasti nevinim izgubljenim životima i slanju zajedničke poruke trajnog mira, solidarnosti, te zahtjeva za hitnim prekidom vatre u pojasu Gaze i svim drugim ratnim područjima širom svijeta.

Neka ova gesta bude simbol zajedničkog izraza naše solidarnosti i suosjećanja prema svim ljudima čiji životi su prekinuti ili pogođeni ratnim stradanjima i zločinima.

Izložba podrazumijeva izlaganje ranjene dječje igračke, a posjetitelji su pozvani da ponesu i sami predmet suosjećanja poput dječjeg plišanog medvjedića, cvijeća i sl. kao i poruke podrške za djecu koje više nema i za one koji trenutno preživljavaju u stravičnim ratnim okolnostima, poručili su organizatori.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo