6°C
Mostar 11°C
Tuzla 9°C
Banja Luka 9°C
Bihać 6°C

28.03.2024 / 22:02 Muzika i Film - Top lista

Ovo je trenutno najgledaniji film na Netflixu

Ovo je trenutno najgledaniji film na Netflixu
Foto: Netflix

Na popularnoj plaformi Netflix, trenutno je najgledaniji film "Irish Wish".

Kritičari su uglavnom negativno ocijenili Netflixov "Irish Wish", novi film Lindsay Lohan na Netflixu, rekavši da je prepun klišea, međutim, uprkos negativnim reakcijama - film je najgledaniji na globalnoj top listi i ima 40 miliona sati gledanja.

Film prati Maddie (Lohan), američku montažerku, koja dolazi u Irsku kako bi prisustvovala vjenčanju svoje simpatije, Paula Kennedyja (Alexander Vlahos) i njene najbolje prijateljice Emme (Elizabeth Tan).

Maddie zaželi želju i nađe se u alternativnom univerzumu gdje je zaručena za Paula, a Emma je djeveruša. Ed Speleers glumi još jednog zgodnog udvarača kojeg Maddie upoznaje na svom magičnom putovanju.

Nakon "Falling for Christmas", "Irish Wish" je drugi Netflix film na temu praznika u kojem glumi Lohan i ima istu rediteljicu, Janeen Damian.

Mnogi kritičari nisu bili oduševljeni upotrebi klišea karakterističnih za romantične komedije u filmu, kao što su ljubavni trougao ili ljubavnici zarobljeni u oluji.

Kritičarka Vulturea, Rachel Handler, otišla je toliko daleko da je film opisala kao "nagovještaj AI-generisane budućnosti osuđene na propast u kojoj mašine prave faksimile umjetnosti dok se ljudi nadmeću".

Sličan komentar imala je Wendy Ide s Guardiana koja je kazala da nisu preskočili niti jedan kliše.

Neki su smatrali da živim bojama film djeluje kao crtani film, a Oleksinski, kritičar New York Posta, napisao je: "Kad god likovi izađu napolje, nebo je napravljeno da izgleda tako snažno plavo, a trava tako plutonijumsko zelena, očekujemo da Tinky Winky i Teletabisi uđu svakog trenutka".

Film ima 39 posto na Rotten Tomatoesu, ocjenu 5,2 na IMDb-u, 46 posto na Metacriticu te ocjenu 2,9 s Google Reviewsa.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo