10°C
Mostar 14°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 12°C
Bihać 10°C

29.03.2024 / 14:25 BiH - Lijep gest

Općina Centar sufinansira ekskurzije osnovaca i srednjoškolaca

Općina Centar sufinansira ekskurzije osnovaca i srednjoškolaca
Foto: Općina Centar

Općina Centar Sarajevo raspisala je Javni poziv za dodjelu sredstava za sufinansiranje troškova ekskurzije učenika završnih razreda osnovnih i srednjih škola. Javni poziv je objavljen na web stranici Općine Centar i ostaje otvoren tokom cijele godine, odnosno do utroška finansijskih sredstava za ovu namjenu.

Pravo prijavljivanja mogu ostvariti učenici završnih razreda osnovnih i srednjih škola koji redovno pohađaju školu, da imaju prebivalište na području općine Centar te da ukupna primanja domaćinstva ne prelaze iznos od 2.000,00 KM (sa svim obustavama).

U saopćenju iz Općine Centar navodi se da će bez obzira na ukupna primanja pravo na podršku ostvariti učenici bez oba roditelja, zatim oni koji žive u porodicama sa troje i više djece i koji žive u porodicama gdje dvoje ili više djece idu na ekskurziju u tekućoj školskoj godini.

Sredstva za sufinansiranje troškova ekskurzije dodjeljivat će se na osnovu podnesenih zahtjeva i iznosit će do 250 KM za učenike završnih razreda osnovne škole, odnosno do 500 KM za učenike završnih razreda srednjih škola.

Zahtjev sa dokumentacijom se podnosi Službi za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport, preporučeno putem pošte ili na protokol Općine Centar Sarajevo, ulica Mis Irbina 1.

(Vijesti.ba / Fena)

Izdvajamo