8°C
Mostar 13°C
Tuzla 10°C
Banja Luka 11°C
Bihać 9°C

02.04.2024 / 14:57 Regija - Vršnjačko nasilje

Maloljetnice koje su šamarale i udarale djevojku u Splitu puštene na slobodu

Maloljetnice koje su šamarale i udarale djevojku u Splitu puštene na slobodu
Foto: Screenshot

Splitska policija je dovršila kriminalističko istraživanje nad tri maloljetnice i maloljetnikom zbog vršnjačkog nasilja.

Podsjetimo, četiri maloljetne osobe su privedene nakon što je na društvenim mrežama objavljeno više snimaka koji prikazuju zlostavljanje dvije djevojke.

Dalmatinski portal javlja kako su navedene osobe puštene da se brane sa slobode.

Četiri maloljetne osobe prijavljene su za niz krivičnih djela. Tri osobe su prijavljene zbog kaznenog djela nasilničkog ponašanja, jedna osoba zbog kaznenih djela prijetnje i iznude, jedna osoba zbog kaznenog djela teške tjelesne povrede u pokušaju, dvije osobe zbog kaznenog djela povrede privatnosti djeteta i jedna osoba zbog krivičnog djela povrede djetetovih prava.

Iz policije napominju kako su tijekom kriminalističkog istraživanja utvrdili kako postoji osnovana sumnja o počinjenju krivičnog djela i na štetu druge oštećene maloljetnice. U tom slučaju dovršeno je kriminalističko istraživanje nad dvije maloljetne osobe od kojih je jedna počiniteljica i u gore navedenom događaju.

U tom slučaju je jedna osoba osumnjičena za krivična djela nasilničkog ponašanja i prijetnje, dok je druga osoba osumnjičena za povredu privatnosti djeteta.

Inače, na jednoj od snimaka vidi se mlada djevojka koja kleči na ulici, a iznad nje je druga djevojka koja je šamara i traži da se ispriča zato što je nekome govorila loše o njoj i drugim maloljetnicama. Od nje traži da joj vrati 30 eura koje joj je navodno posudila.

Potom mlada žrtva od druge djevojke dobiva jak udarac u kralježnicu, nakon kojeg pada i udara licem o tlo. Tada joj nasilnic​a da ruku da se podigne s poda, a potom ju pljusne.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo