14°C
Mostar 19°C
Tuzla 18°C
Banja Luka 18°C
Bihać 17°C

03.04.2024 / 08:07 BiH - MFS - EMMAUS

Foto: 750 iftara za hrabre ljude velikog srca

Vrijedna ekipa centralne kuhinje Prihvatnog centra Duje spremila je dodatnih 750 iftara za rudare, a nekoliko ekipa uposlenika upakovalo ih je i transportovalo na više lokacija od Doboj Istoka do Tuzle.

Iftar su dobili svi rudari Rudnika Kreka po pogonima, PK Šikulje, jama Mramor, PK Dubrave, službe Hitne medicinske pomoći, Vatrogasne brigade i Policijske stanice Doboj Istok, Gračanica, Lukavac i Tuzla, Opća bolnica "Dr. Mustafa Beganović" Gračanica, 23 klinike i poliklinike sa službama UKC-a Tuzla, dežurno osoblje Prihvatnog centra Duje kao i Oružane snage u kasarni Dubrave.

"Oni ne samo da nisu sa svojim porodicama na iftaru, oni su 150 metara ispod zemlje, ili u blatu gdje kopaju crno zlato, u vatri, pod rotacijom, na točkovima, u opasnosti, brinu o vama, spašavaju živote, rađaju nove, čuvaju straže i pod budnim okom brinu o nama, o vama.

Oni su i više nego što možemo zamisliti i zbog toga smo odlučili spremiti jedan poseban iftar sa ljubavlju upravo za njih", poručuju iz MFS-EMMAUS-a.

"Vaš trud i zalaganje zahtijeva posebno priznanje za ljudskost, naspram napora i odgovornosti koje snosite na poslu za dobrobit sviju nas. Iako ste večeras odvojeni od porodica u vrijeme iftara, znajte da ste svi u našim srcima! Neka Vam je SRETNO u radu i PRIJATNO na iftaru.

Dobro se boljim vraća!", poručuju iz MFS-EMMAUS.

 

(Vijesti.ba)

Izdvajamo