1°C
Mostar 7°C
Tuzla 4°C
Banja Luka 5°C
Bihać 4°C

03.04.2024 / 10:28 Politika - SDS

Pandurević: Amidžić postupio po Schmidtovom zakonu

Pandurević: Amidžić postupio po Schmidtovom zakonu
Foto: Arhiv

''Dok u Banjaluci izvode predstave i obmanjuju narod, SNSD i njihovi funkcioneri u Sarajevu revnosno sprovode nametnute odluke Christiana Schmidta. Ministar finansija i trezora Srđan Amidžić upravo je postupio po Schmidovom nametnutom Zakonu o finansiranju institucija BiH i Centralnoj izbornoj komisiji odobrio 7,4 miliona KM za sprovođenje lokalnih izbora.

Ovim su potvrdili i da su najobičnije laži priče o Izbornom zakonu Republike Srpske i Republičkoj izbornoj komisiji'', kaže član Predsjedništva SDS Aleksandra Pandurević.

Građani Republike Srpske, dodaje ona, zaslužuju vlast koja neće manipulisati i lagati.

''U Banjaluci kažu da prave RIK, a onda u Sarajevu daju pare CIK-u da sprovede izbore. Što postupate po Schmidtovom zakonu i dajete pare CIK-u, ako će RIK provoditi izbore? U Banjaluci kažu da odbacuju Schmidtove zakone, a onda u Sarajevu postupaju po njima. U Banjaluci daju ultimatum partijama iz Sarajeva da odbace Schmidtove zakone, a onda otrče u Sarajevu da ih upravo oni sprovedu. Besramno je da svoj narod tako omalovažavaju i potcjenjuju, da misle da će do besvijesti gutati njihove laži i neće gledati postupke Instrukcija ministra Amidžića o privremenom finansiranju institucija BiH za period april-jun, kojom je postupljeno po Schmidtove zakonu, potpuno je ogolila sve laži SNSD-a o neprihvatanju Schmidta i Izbornom zakonu Republike Srpske'', ističe Pandurevićeva.

Najsnažnije se lupaju u patriotska prsa, dodaje ona, kada prave lične dilove ispod žita:

''Juče su Republiku Srpsku ostavili bez jednog člana Savjeta Regulatorne agencije za komunikacije. Prepustili su ga FBiH. Zauzvrat, perjanica SNSD-a u Sarajevu je zaposlila svoju suprugu u RAK. Tolika je njihova briga za Republiku Srpsku da im je svejedno što će naše medije kažnjavati nekompetentni ljudi iz FBiH. Bitnije je zaposliti suprugu''.

Srpski narod je hrabar i dostojanstven narod, kaže ona, i poručuje:

''Zaslužuje vlast koja ga neće lagati i njim manipulisati zbog ličnih interesa. Zaslužuje vlast koja neće derogirati Narodnu skupštinu i koristiti je kao mjesto pozorišnih predstava za laganje naroda i hiperprodukciju neprijatelja. Republika Srpska mora biti stabilna, mirna i prosperitetna. To može samo s odgovornim ljudima, a nikako sa manipulatorima koji nipodaštavaju svoj narod i brinu samo o svojim milionima''.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo