5°C
Mostar 11°C
Tuzla 9°C
Banja Luka 10°C
Bihać 8°C

03.04.2024 / 11:03 Regija - Zagreb

Mladić i djevojka 'paukom' krali automobile po parkinzima

Mladić i djevojka 'paukom' krali automobile po parkinzima
Ilustracija

Zagrebačka policija završila je kriminalističko istraživanje nad 22-godišnjom djevojkom i 27-godišnjim mladićem koji su osumnjičeni za počinjenje sedam krađa i jedan pokušaj krađe.

Policija navodi kako se sve odvijalo na području Maksimira i Novog Zagreba.

Mladić i djevojka su po prethodnom zajedničkom dogovoru dolazili na javna parkirališta. Od 7. januara do 23. februara su na vučno vozilo namijenjeno za prijevoz automobila utovarili osobne automobile marke Honda, BMW, Mitsubishi, Audi i Škoda bez registarskih oznaka.

Šteta od oko 12.700 eura

Automobile su zatim smještali na zasad nepoznatoj lokaciji i naknadno ih prodavali trgovačkom poduzeću koje se bavi reciklažom na području Jankomira. Također ih se sumnjiči da su 3. marta i 1. aprila koristeći vučno vozilo marke Peugeot zagrebačkih registarskih oznaka otuđili osobne automobile marke Škoda i Opel, prenosi Index.

Sajlom su ih podizali na vučno vozilo i zatim odvozili u nepoznatom smjeru. 1. aprila su na parkiralištu u Balokovićevoj ulici u Novom Zagrebu pokušali otuđiti vozilo marke BMW talijanskih registarskih oznaka, ali su ih zaustavili policajci.

Kaznenim djelima prouzročili su ukupnu materijalnu štetu od oko 12.700 eura.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su u zakonskom roku predani pritvorskom nadzorniku, dok su kaznene prijave dostavljene Općinskom kaznenom odvjetništvu u Zagrebu.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo