13°C
Mostar 18°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 17°C
Bihać 17°C

03.04.2024 / 13:15 Regija - Nikšić

Novi jak zemljotres potresao Crnu Goru

Novi jak zemljotres potresao Crnu Goru
Foto: RTCG

Zemljotres jačine 4,6 stepeni po Rihteru pogodio je danas područje oko Nikšića, a osjetio se u većem dijelu Crne Gore, objavio je Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore.

 

Kako navode riječ je o zemljotresu srednje jačine sa epicentrom tri kilometra sjeverozapadno od mjesta Čarađe u opštini Nikšić.

“Jačina ovog zemljotresa u hipocentru (žarištu) iznosila je 4,6 jedinica Rihterove skale, što odgovara epicentralnom intenzitetu od VI stepeni Merkalijeve skale (MCS)”, saopšteno je iz Sektora za seizmologiju.

Žarište ovog zemljotresa locirano je na dubini od 15 km.

“Na osnovu numeričkog modela promjene intenziteta sa rastojanjem u ovom regionu, magnitude zemljotresa i dubine hipocentra, ovaj zemljotres je mogao izazvati samo manje materijalne štete u epicentralnom području”, navodi se u objavi Sektor za seizmologiju.

Zemljotres je registrovan oko 12 sati i 40 minuta, javlja RTCG.

Prethodno je Evropski mediteranski seizmološki centar (EMSC) objavio da je epicetar registrovan 31 kilometar od Nikšića i da je zemljotres bio jačine 4,7 stepeni.

Podsjetimo, zemljotres jačine 4,3 Rihtera sinoć je registrovan u 21.07 sati na 30 kilometru sjeverozapadno od Nikšića, a 75 kilometru od Podgorice.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo