5°C
Mostar 11°C
Tuzla 9°C
Banja Luka 10°C
Bihać 8°C

03.04.2024 / 21:18 BiH - Zajednički iftar

Dizdar u Prnjavoru: Važnost zajedničke saradnje institucija u podršci održivom povratku

Današnja posjeta ministra u Vladi Federacije BiH Nerina Dizdara povratnicima u Prnjavoru, označila je važan korak ka jačanju podrške Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica povratnicima.

Kako je saopćeno iz ovog ministarstva, tokom susreta s predstavnicima povratnika, ministar Dizdar istaknuo je važnost zajedničke saradnje institucija u podršci održivom povratku.

Uz to, ministar je izrazio zadovoljstvo što je imao priliku prisustvovati zajedničkom iftaru sa povratnicima i gradonačelnikom Darkom Tomašem, što dodatno naglašava važnost socijalne kohezije i integracije u zajednicu.

- Posjeta povratnicima u Prnjavoru bila je prilika za otvoreni dijalog i razmjenu mišljenja o izazovima s kojima se suočavaju. Raduje me vidjeti kako zajedno možemo raditi na jačanju podrške povratnicima i osigurati im bolju budućnost. Važno je nastaviti s koordiniranom akcijom svih institucija kako bismo osigurali održiv povratak i integraciju u lokalnu zajednicu - naglasio je ministar Dizdar.

Ukazao je i na nastavak dobre institucionalne saradnje, te je obišao radove na izgradnji sportskog igrališta u naselju Konjuhovci.

- Dobra saradnja Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica, Grada Prnjavor i Medžlisa Islamske zajednice Prnjavor predstavlja primjer sinergijskog djelovanja u podršci povratnicima i promociji suživota - zaključio je Dizdar.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo